Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάκριση ξανθιώτη μαθητή σε διαγωνισμό Πληροφορικής στις ΗΠΑ

Διάκριση ξανθιώτη μαθητή σε διαγωνισμό Πληροφορικής στις ΗΠΑ

0

Ο Ταξιάρχης Ευαγγελόπουλος κατέκτησε την 4η θέση στο hackathon το διοργάνωσε το Fox Chapel Area High School που βρίσκεται στο Pittsburgh της Pennsylvania

Χαρά και ικανοποίηση εκφράζει ο καθηγητής του που τον μύησε στην γλώσσα προγραμματισμού Python

 

Ένας μαθητής από την Ξάνθη, κάνει γνωστή την πόλη μας στις ΗΠΑ μέσα από ένα διαγωνισμό πληροφορικής.

Ο Ταξιάρχης Ευαγγελόπουλος πέρσι ήταν μαθητής μου στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Φέτος είναι μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Πρόσφατα, ο Ταξιάρχης συμμετείχε σε ένα hackathon, δηλαδή έναν διαγωνισμό για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διάρκεια του οποίου οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν διάφορα πρότζεκτ. Αυτό το (δεύτερο) hackathon το διοργάνωσε το Fox Chapel Area High School που βρίσκεται στο Pittsburgh της Pennsylvania των ΗΠΑ.

Με αφορμή τη διάκρισή του, ο καθηγητής του Απόστολος Συρόπουλος σημειώνει, «στο διαγωνισμό αυτό ο παλιός μου μαθητής συμμετείχε με ένα πρόγραμμα γραμμένο στην γλώσσα προγραμματισμού Python το οποίο ελέγχει εικόνες ματιών και αναγνωρίζει αν έχουν καταρράκτη ή όχι. Ο Ταξιάρχης κατέλαβε την 4η θέση στο διαγωνισμό αυτό η οποία είναι μια εξαιρετική επίδοση με δεδομένο ότι το μάθημα της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο δυστυχώς δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες εξελίξεις (σκεφτείτε ότι το διδακτικό βιβλίο είναι 11 ετών…). Μολονότι το υπουργείο συνιστά τη διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας προγραμματισμού LOGO, εγώ στο σχολείο διδάσκω στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως αυτή η προσπάθεια πιάνει τόπο! Πιστεύω πως το μέλλον ανήκει στον Ταξιάρχη αλλά και σε κάθε άλλον μαθητή που έχει όρεξη, φαντασία και διάθεση για να δημιουργήσει!».

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…