Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη» από το ΙΘΤΠ

Διαδικτυακή προβολή του ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη» από το ΙΘΤΠ

1

Το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου, βασίζεται στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη

Την προβολή θα προλογίσει η καθηγήτρια κυρία Ειρήνη Σαριόγλου, που επιμελήθηκε την παραγωγή. Δηλώσεις συμμετοχής έως 3 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ), στο πλαίσιο του αφιερώματος του για τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, με προβολή ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη», βασίζεται στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη για την προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, τον λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου, το 1922. Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα της ιστορικής έρευνας του επιστημονικού προσωπικού του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ και έχει διάρκεια 35 λεπτά.

Σκηνοθεσία: Ηλίας  Δημητρίου

Πρωτότυπη Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε A’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου τον Οκτώβριο του 2012.

Την προβολή θα προλογίσει η καθηγήτρια κυρία Ειρήνη Σαριόγλου, η οποία στο τέλος της προβολής θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες θα υποβάλλονται μέσω του chat.

Η προβολή θα μεταδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο e-mail του Ιδρύματος fthrace@otenet.gr, τα εξής στοιχεία, μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 13:00:

–              e-mail

–              Όνομα- Επώνυμο

–              Αριθμό τηλεφώνου

Το Ίδρυμα θα στείλει ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση 2 ημέρες πριν την εκδήλωση, σε όλους όσους ενδιαφερθούν αποστέλλοντας μήνυμα, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση, είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα ΖΟΟΜ στον υπολογιστή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…