Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απορυθμίζουν την κατάσταση οι πιέσεις στο νοσοκομείο αναφοράς

Απορυθμίζουν την κατάσταση οι πιέσεις στο νοσοκομείο αναφοράς

0

 Καταγγελίες για τοίχους που πέφτουν προκειμένου να γίνει νέα ΜΕΘ από τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής και για διακοπές παροχής οξυγόνου από το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείων Έβρου

 Στην κριτική απάντησε με συναπτές ανακοινώσεις η διοίκηση του ΠΝΓΑ. «Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού και δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις»

«Εκρήξεις» προκαλεί η ασφυκτική κατάσταση που βιώνει το νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να επιχειρεί με συναπτές ανακοινώσεις να αποφορτίσει την ένταση και να δώσει την αίσθηση ελέγχου της κατάστασης.

Να σημειώσουμε ότι χθες, γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ έγιναν οκτώ νέες εισαγωγές και δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στο νοσοκομείο την Παρασκευή νοσηλεύονταν 97 ασθενείς, εκ των οποίων 70 είναι στις κλινικές covid-19, 21 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 6 στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ).

Διευθυντής Νευροχειρουργικής «Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Την πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης προκάλεσε η ανάρτηση του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής καθηγητή Θεοδόση Μπιρμπίλη, που ανέφερε: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Ρούφος απάντησε: «Ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές. Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».

Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης στην παροχή οξυγόνου, διευθετήθηκε άμεσα, λέει η διοίκηση του ΠΝΓΑ

Άκρως πιεστική και επικίνδυνη κατάσταση μεταφέρει και το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ), που καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με covid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση. «η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές .Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων! Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε. Σήμερα έχουμε λοιπόν 21ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη ΜΟΝ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και 4 κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς). Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση. Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ (σ.σ. βράδυ Πέμπτης) και σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Με νέα ανακοίνωση επανήλθε η διοίκηση επισημαίνοντας, τα παρακάτω:

1) Ουδέποτε υπήρξε διακοπή παροχής οξυγόνου σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε μία από τις κλινικές COVID-19, διευθετήθηκε άμεσα από το Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το οποίο παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης την πληρότητα αλλά και τη ροή του οξυγόνου. Εξάλλου, το Νοσοκομείο πέρα από τη σύμβαση για υγρό οξυγόνου που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία, διαθέτει και δική του μονάδα παραγωγής. Επομένως δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

2) Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου και εφόσον χρειαστεί, δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά δε τον εξοπλισμό τους, μόνο «πεπαλαιωμένος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα monitors είναι καινούρια, όπως και οι αναπνευστήρες από προμήθεια του Υπουργείου Υγείας, ενώ από τα κρεβάτια, το ένα είναι καινούριο, προϊόν δωρεάς, και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από την ΜΕΘ που ανακαινίστηκε πριν λίγους μήνες.

3) Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον 65 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Από αυτούς, οι 24 στελεχώνουν αποκλειστικά τις ΜΕΘ.

Επομένως οι 21 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα μόνο κλίμα ασφάλειας δημιουργούν στους πολίτες και όχι πανικού, όπως κάποιοι επιχειρούν.

4) Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 κλινικές COVID-19. Στις 2 από αυτές νοσηλεύονται μόνο ασθενείς COVID. Οι άλλες δύο λειτουργούν εντός των παθολογικών κλινικών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των χώρων όπου νοσηλεύονται τα παθολογικά περιστατικά, με αυτούς που νοσηλεύονται τα «ύποπτα» και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…