Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 400€: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

400€: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

0

Αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους

 

Περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ.

Πρόκειται για μια νέα εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε όσους απέκτησαν την ιδιότητα που μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας και παραμένουν άνεργοι.

Το επίδομα πρόκειται να καταβληθεί σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν τον Απρίλιο 2020.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημαντικό:

Οι δικαιούχοι του επιδόματος πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Για όσους δικαιούχους υπάρχουν στον ΟΑΕΔ στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) από προηγούμενες συναλλαγές μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν στο τέλος της υποβολής των αιτήσεων στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.

Για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Σημειώστε ότι, τη δυνατότητα επιβεβαίωσης αλλά και καταχώρισης IBAN, έχουν μόνο οι δικαιούχοι.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, γίνεται μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

 

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 2 προγράμματα με μισθό 750€

 

 

Αφορούν 11.500 θέσεις εργασίας

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν συνολικά 11.500 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα.

Tα δύο προγράμματα του Οργανισμού:

Το νέο Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών αφορά σε 3.500 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750€ μηνιαία.

Το βελτιωμένο και ενισχυμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, αφορά σε 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500€ στα 750€ μηνιαία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr

 

 

Μέσα στο Νοέμβριο οι αιτήσεις για 370 προσλήψεις στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

 

 

Στην πρόσληψη 370 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με διάρκεια τρία έτη και δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία έτη, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο πλαίσιο της ανάκτησης του ελέγχου λειτουργίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας. Η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (π.χ. πληροφορικής, οικονομικού, διοικητικού, νομικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών κ.ά.) αλλά και γενικών καθηκόντων καθίσταται αναγκαία για την καλύτερη λειτουργία των  Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα και των νέων υπηρεσιών του Υπουργείου (Τεχνική Υπηρεσία, Ειδικές Γραμματείες). Παράλληλα, προβλέπεται πρόσληψη 44 ατόμων με εξειδίκευση στην πληροφορική (εκ των οποίων οι 39 στα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας της χώρας), η οποία θα επιταχύνει την διαδικασία ψηφιοποίησης της λειτουργίας των δομών και της διαδικασίας ασύλου και θα βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας καθώς θα αναλάβουν την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων που ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται. Με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 217 ατόμων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 66 ατόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 87 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, προκηρύσσονται 60 θέσεις για προσωπικό στα έξι ΚΥΤ της χώρας, 170 θέσεις για τις δομές στην ενδοχώρα και 140 θέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Για τις προσλήψεις που αφορούν τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας προβλέπεται υποχρεωτικά η ύπαρξη εντοπιότητας των υποψηφίων – σε επίπεδο Δήμου. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων και η σχετική διαδικασία, η οποία θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, θα ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου.

 

Κατάρτιση 4.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε τουριστικές ειδικότητες

 

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, έχει αναλάβει την υλοποίηση της πράξης «Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες της Τουριστικής Βιομηχανίας». Αντικείμενο της δράσης, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ, είναι η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης σε 4.000 ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18-29 ετών (δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 29ο  και να διανύουν το 30ο  έτος), που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας.

Η Δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

  1. Παροχή υπηρεσιών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών – επαγγελματικής συμβουλευτικής, στους ωφελούμενους. Η ενέργεια θα περιλαμβάνει μέχρι 10 ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, ανά ωφελούμενο.
  2. Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 140 ωρών.
  3. Πρακτική άσκηση – on the job training – συνολικής διάρκειας 260 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο μητρώο επιχειρήσεων πρακτικής άσκησης.
  4. Πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων. Η συμμετοχή στις διαδικασίες πιστοποίησης θα είναι υποχρεωτική και θα συνδέεται με την καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος.
  5. Συντονισμό της Πράξης και δημοσιότητα: Ενδεικτικά, περιλαμβάνει την επιλογή των ωφελούμενων, δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων πρακτικής, εποπτεία της πράξης, ενέργειες δημοσιότητας, κ.α.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων Συμπραττόντων φορέων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 18 Νοεμβρίου αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ apko- yp2@mou.gr.

 

 

 

21 παρεμβάσεις-μέτρα προστασίας εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων

 

– Τα νέα ανοιχτά και δυναμικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που διευκολύνουν την είσοδο ανέργων στην αγορά εργασίας με νέες προσλήψεις από πλευράς επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή ο ΟΑΕΔ υλοποιεί 7 ανοικτά προγράμματα 38.600 νέων θέσεων, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών.

 

– Το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με πλήρη κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών-εργαζομένων) για έξι μήνες, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

– Συνολική μείωση από 1.1.2021 κατά 3,9% του μη-μισθολογικού κόστους η οποία αποτελεί μία σημαντική διαρθρωτική αλλαγή καθώς βελτιώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και υποστηρίζει άμεσα τις επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …