Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βοήθεια στους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Όμηρος Χειμάρρας» από την ΕΑΑΣ Ξάνθης

Βοήθεια στους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου «Όμηρος Χειμάρρας» από την ΕΑΑΣ Ξάνθης

0

Σημαντική η συνδρομή των ομογενών από το Τορόντο του Καναδά

Το παράρτημα Ξάνθης της ΕΑΑΣ ενημερώνει ότι το ετήσιο προσκυνηματικό ταξίδι στη Β. Ήπειρο  που προγραμματίζει και πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Παράρτημα Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του COVID -19 και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν γενικά για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις προς το εξωτερικό.

Παρόλα αυτά, το Παράρτημα αφού συγκέντρωσε τις ανάγκες σε εκπαιδευτικά και αθλητικά υλικά των Ελληνικών Σχολείων της ομογένειας της Β. Ηπείρου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (έκκληση για βοήθεια), συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσό και πραγματοποίησε την προμήθεια και αποστολή των υλικών που ζητήθηκαν, στο 9χρονο Ελληνικό Σχολείο ¨ΟΜΗΡΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ¨.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, «στην προσπάθειά μας αυτή σημαντική ήταν η οικονομική ενίσχυση από τους ομογενείς του Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι συνεισφέρουν πάντοτε γενναιόδωρα. Ελπίζουμε το 2021 η κατάσταση από πλευράς πανδημίας να είναι καλύτερη, ούτως ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προσκυνηματικά μας ταξίδια στους χώρους θυσίας των προγόνων μας, στα πεδία των μαχών με τους ηρωικούς άταφους νεκρούς αλλά και οι συναντήσεις μας με την Ελληνική Ομογένεια της Βορείου Ηπείρου, που προσπαθεί να διατηρήσει τα ήθη, τα έθιμα, την Ορθοδοξία, τις εθνικές παραδόσεις αλλά προπαντός, ζωντανή την Ελληνική γλώσσα μέσα από αντίξοες συνθήκες και διώξεις του επίσημου και ανεπίσημου αλβανικού κράτους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοσμοσυρροή για τα επιδόματα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στο δημαρχείο

Με βοήθεια από εταιρεία security τηρεί τα μέτρα εντός του δημαρχιακού μεγάρου ο δήμος Με κ…