Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Βαστάει» ακόμη η ΑΜΘ

«Βαστάει» ακόμη η ΑΜΘ

0

Στις ελάχιστες περιοχές με χαμηλό φορτίο εμφανίζεται η περιφέρειά μας στον χάρτη αξιολόγησης της πανδημίας από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων

 Σύμφωνα με την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η Νότια Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες χώρες της Κεντρικής-Βόρειας Ευρώπης, που είναι μέτριου κινδύνου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…