Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Tony Popovic: Ο ‘τέλειος άνθρωπος’ για το νέο ταξίδι του ΑΟΞ

Tony Popovic: Ο ‘τέλειος άνθρωπος’ για το νέο ταξίδι του ΑΟΞ

0

Με αυτά τα λόγια ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας της Ξάνθης παρουσίασε τον νέο προπονητή

 Επίσημη παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του ΑΟΞ. Για ένα κοινό όραμα που ξεκινά με ενθουσιασμό μίλησαν ο πρόεδρος της ομάδας, ο νομικός σύμβουλος και ο τεχνικός διευθυντής

Υποδεχόμενη μια νέα εποχή-πρόσκληση με δύσκολες αποσκευές λόγω της χρονιάς που προηγήθηκε, αλλά και με αισιοδοξία για ένα όραμα που ήδη μεγαλώνει με ενθουσιασμό μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον ελληνοαυστραλό Bill Papas (Βασίλη Παπαδημητρίου), η ακριτική ομάδα του ΑΟ Ξάνθης, παρουσιάστηκε χθες επισήμως σε συνέντευξη Τύπου ο νέος προπονητής Tony Popovic.

  1. B. Papas: Η ομάδα μας θα βρεθεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία και σας θέλουμε δίπλα μας
Διαδικτυακό καλωσόρισμα στη νέα εποχή της Ξάνθης από τον ιδιοκτήτη Bill Pappas

Πριν από τις δηλώσεις του νέου τεχνικού του ΑΟΞ, ζωντανά από την Αυστραλία συνδέθηκε και μίλησε ο νέος ιδιοκτήτης που αρχικά ζήτησε συγγνώμη για την ψηφιακή του παρουσία, ωστόσο εξέφρασε τη χαρά και την προσμονή του για τη νέα εποχή της ομάδας. «Η ομάδα μας θα βρεθεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία και σας θέλουμε δίπλα μας. Η ομάδα μας διανύει την καινούρια της εποχή. Μια εποχή διαφορετική από τις άλλες. Μια εποχή που προβλέπεται φωτεινή. Με το βλέμμα μας στραμμένο στην κορυφή, βάζουμε γερά θεμέλια χτίζοντας μια ομάδα ‘δεμένη’, μια ομάδα με κοινό όραμα και στόχους», σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Τάσο Γιαμουρίδη για τη συμβολή του. Στη συνέχεια παρουσίασε τον Τόνι Πόποβιτς, «έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης με εξαιρετικό ρεκόρ», όπως είπε. «Έχει κερδίσει πρωταθλήματα στην Αυστραλία, ήταν προπονητής της ομοσπονδίας και πολλές φορές προπονητής της χρονιάς στην Αυστραλία. Πιστεύω ότι έχω τον τέλειο άνθρωπο για το ταξίδι αυτό. Τον έχω παρακολουθήσει και σαν παίκτη και σαν προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει κι εντός και εντός γηπέδου», ανέφερε ο ίδιος.

Γιαμουρίδης Ουζουνίδης, Τσετινές μίλησαν για τη νέα εποχή της ομάδας της Ξάνθης

“Μια Ομάδα, μια Πόλη, ένα Όραμα”

Καλωσορίζοντας τον νέο προπονητή του ΑΟΞ μίλησαν επίσης ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας Φάνης Ουζουνίδης, ο προσωρινά Πρόεδρος Τάσος Γιαμουρίδης (προσεχώς Διευθύνων Σύμβουλος) και ο αθλητικός διευθυντής Ανέστης Τσετινές.

Αρχικά, τη χαρά και την τιμή που νιώθει εξέφρασε ο κ. Ουζουνίδης, που μεταξύ άλλων, σημείωσε: «θα προσπαθήσω από την πλευρά μου με την όποια εμπειρία μου, με το πάθος μου, γνωρίζοντας απόλυτα και το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, και θα μπορέσω πιστεύω να αποτελέσω την ασπίδα και τον πόλο προστασίας της ποδοσφαιρικής ομάδας, ώστε να εξελιχθεί όλο το προωθητικό σχέδιο του κ. Papas και να υλοποιηθούν οι επιδιώξεις τους. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαμουρίδης ανέφερε: «είναι σημαντική μέρα και για μένα προσωπικά κι ευχαριστώ από βάθος καρδιάς τον φίλο Bill Papas για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει αλλά και για την ευκαιρία που έχουμε όλοι εμείς να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό οργανισμό που όμοιό της δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Η νέα εποχή βασίζεται σε όραμα, στόχους, πλάνο υλοποίησης, με τους κατάλληλου ανθρώπους να υλοποιήσουν, την αγάπη των οπαδών της ομάδας και με σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η θέληση αλλά και το όραμα του Bill Papas έχει εμπνεύσει όλους εμάς στην διοίκηση αλλά και όλους στο αθλητικό τμήμα της ομάδας, μαζί όλοι κοιτάμε μπροστά σε έναν ΑΟΞ δυνατό και πρωταγωνιστή».

Δώρο καλωσορίσματος στον νέο προπονητή από τον πρόεδρο των παλαίμαχων Μπάμπη Χατζημεστή

Ο κ. Τσετινές, εξαρχής αναφέρθηκε στους δεσμούς του με τον ΑΟΞ αφενός με τη διαδρομή του πατέρα του Γιώργου από την ίδρυση του αθλητικού οργανισμού και αφετέρου τη δική του σύντομη θητεία στην ομάδα το 2010. «Αυτός ο λόγος, η μεγάλη μου αγάπη για την ομάδα δηλαδή, σε συνάρτηση με το project του κ. Papas για το νέο ΑΟ Ξάνθης ήταν οι παράγοντες που με ώθησαν να αποδεχθώ χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και με μεγάλη ευκολία αυτή την πρόκληση της ευθύνης αυτού του νέου ξεκινήματος, της νέας εποχής για την ομάδα μας», σημείωσε ο ίδιος, ευχόμενος να μπουν γερά θεμέλια, ώστε η επιστροφή του ΑΟΞ στη Superleague 1 να είναι απλά θέμα χρόνου». Ο κ. Τσετινές δεν παρέλειψε να τονίσει τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί και στις ακαδημίες, αλλά και το να ξαναγίνει το όνομα της Ξάνθης μέσω της ομάδας, γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Συναρπαστική πρόκληση ο ΑΟΞ  για τον νέο προπονητή Τόνι Πόποβιτς

Πρώτη γνωριμία και με τους Xanthifans

Παίρνοντας το λόγο ο νέος προπονητής του ΑΟ Ξάνθης είπε: «Ευχαριστώ, καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σ’ αυτή τη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Papas που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία καθώς επίσης και τους ανθρώπους της ομάδας. Το κλαμπ έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία από το 1989 στην μεγάλη ομάδα. Έχουμε μια ευκαιρία σε μια νέα εποχή για την ομάδα ώστε να δημιουργήσουμε τη νέα ιστορία. Έχουμε μία δυναμική ομάδα, μεγάλα σχέδια και στόχους, είμαι πολύ περήφανος που είμαι κομμάτι της ομάδας.  Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και είναι μία πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε σε μικρό διάστημα τη νέα ιστορία της ομάδας. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την άνοδο, αλλά ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στη SL1 το συντομότερο δυνατό.

Η Ξάνθη είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα, με νέα ιδιοκτησία, νέο προσωπικό και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Υποσχόμαστε τους φιλάθλους και τους ξανθιώτες ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε τα όνειρα της ομάδας αλλά και της πόλης σύντομα. Θέλουμε να είναι όλοι υπερήφανοι για την ομάδα, για το ποδόσφαιρο που παίζουμε και θα το κάνουμε με προσανατολισμό νίκης σε κάθε παιχνίδι. Ευχαριστούμε και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

Ο Τόνι Πόποβιτς στο πλαίσιο των ερωτήσεων χαρακτήρισε δύσκολη αλλά συναρπαστική την αποστολή που αναλαμβάνει στον ΑΟΞ, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δε θα επικεντρωθεί στα δύσκολα, αλλά στα θετικά και την προοπτική της ομάδας, που θα «χτιστεί» με μικρές καθημερινές βελτιώσεις.

Ακόμη, περιγράφοντας τη φιλοσοφία του, εξήγησε ότι θα επιδιώξει να υπάρχει σαφές στυλ στην ομάδα, με γρήγορο ρυθμό, επιθετικότητα στην άμυνα και διατήρηση ελέγχου του παιχνιδιού.

«Δεν ήρθα εδώ για μια εύκολη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος τονίζοντας ότι αγαπάει τη δουλειά του και ότι είναι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που ξεκινάει στην Ξάνθη. Ακόμη, ομολόγησε ότι δε δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στον Bill Pappas, ότι μοιράστηκε μαζί του το όραμα για τον ΑΟΞ και ότι ήδη του αρέσει πολύ η πόλη. Εξέφρασε δε την ελπίδα, να υπάρχει η υποστήριξη του κόσμου στο γήπεδο.

Ειδικά δε για το κατά πόσο νιώθει το βάρος των προσδοκιών, ο ίδιος απάντησε ότι «οι προσδοκίες είναι πάντοτε σημαντικές. Και αυτό είναι μια πρόκληση που αποδέχομαι. Ωστόσο, το επίκεντρο δεν είμαι τώρα εγώ, αλλά η ομάδα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…