Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το μήνυμα του Μητροπολίτη για τα φετινά Ελευθέρια της Ξάνθης

Το μήνυμα του Μητροπολίτη για τα φετινά Ελευθέρια της Ξάνθης

0

Καλεί τους ξανθιώτες να υψώσουν σημαίες σε σπίτια και καταστήματα

“Να  αντιμετωπίζουμε με σεβασμό το παρελθόν μας, την ιστορία μας, με ότι γράφουμε και εικονίζουμε”

Στο μήνυμά του για τα φετινά Ελευθέρια ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, καλεί τους ξανθιώτες παρά τα μέτρα και την αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της πανδημίας, να τιμήσουν τους προγόνους μας και να ακολουθήσουν το παράδειγμα ανδρείας τους. Η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: “εορτάζουμε φέτος την 101η Επέτειο των Ελευθερίων της πόλεώς μας, δυστυχώς δίχως την λαμπρότητα των προηγουμένων ετών, υπό καθεστώς παγκοσμίου αβεβαιότητος, αφού όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται από έναν αόρατο θανατηφόρο εχθρό.

Καλούμε ωστόσο και υπό τις συνθήκες αυτές όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, τιμώντας τις ημέρες μνήμης, με σεβασμό προς τους κοντινούς προγόνους μας, οι οποίοι απαρνούμενοι τον εαυτό τους θυσιάστηκαν για τον τόπο και την πατρίδα μας.

Ως ελάχιστο αντίδωρο της θυσίας τους θα ήταν πρέπον να υψώσουμε όλοι τις σημαίες μας στις εισόδους των οικιών και των καταστημάτων μας, συνειδητοποιώντας την σπουδαιότητα να ζούμε ελεύθεροι.

Να  αντιμετωπίζουμε με σεβασμό το παρελθόν μας, την ιστορία μας, με ότι γράφουμε και εικονίζουμε. Να περιφρουρούμε το αγαθό της ελευθερίας και της υγείας, της δικής μας και των συνανθρώπων μας. Είναι προφανές άλλωστε, ότι, η προστασία των κοινών αγαθών αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά.  Ο Κύριος, δια πρεσβειών της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης, να ευλογήσει να εορτάσουμε και την 102η επέτειο των Ελευθερίων μας, εν υγεία, ειρήνη, σωφροσύνη και πάνδημες εκδηλώσεις όπως αρμόζει στην ημέρα”.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 2η χρονιά οι «Γυναίκες της Αγάπης» απλώνουν «χέρι» αλληλεγγύης τις γιορτές

Μέσω του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών καλούν σε δωρεές τροφίμων, βιβλίων και παιχνιδιών με…