Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τελεσίδικη απόφαση για τον Νιχάτ Χότσικα επικαλείται η σχολική εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

Τελεσίδικη απόφαση για τον Νιχάτ Χότσικα επικαλείται η σχολική εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

0
meionotiko gimnasio

«Πλέον αναμένουμε να συμμορφωθούν οι αρμόδιες αρχές με την δικαστική απόφαση και να δεχθούν την πρόσληψη νέου μαθηματικού στο σχολείο μας», σημειώνει σε ανακοίνωση

Τελεσιδικία ως προς τη μη διατήρηση δεσμών εργασίας του Νιχάτ Χότσικα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης επικαλείται η σχολική εφορεία, που επιτίθεται στην ΟΙΕΛΕ για τις καταγγελίες που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να συμμορφωθούν με την απόφαση και να διορίσουν νέο μαθηματικό για το σχολείο.

Εντύπωση όχι ευχάριστη προκαλεί το γεγονός ότι μέσω της ανακοίνωσης διαχωρίζεται ο «τοπικός τύπος της πλειονότητας» ως η οδός που εκφράστηκαν οι κατηγορίες της ΟΙΕΛΕ (υπονοώντας ότι ο μειονοτικός τύπος δεν δημοσιοποίησε τις καταγγελίες ενός θεσμικού οργάνου (;) ), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η αναφορά στον Νιχάτ Χότσικα ως «καθηγητή» γίνεται με τη χρήση εισαγωγικών.

Η ανακοίνωση της σχολικής εφορείας αναφέρει: «είναι γνωστό σ´όλους η εχθρική στάση της ΟΙΕΛΕ, που στα πλαίσια της δήθεν συναδελφικής αλληλεγγύης αυτοχρίσθηκε προστάτιδα του «καθηγητή μαθηματικών» του οποίου  δικαιολογημένα λύθηκε η σύμβαση εργασίας στις 7 Οκτωβρίου 2016 από την τότε ιδιοκτήτρια του σχολείου μας και διαδίδει σκόπιμα μέσω του τοπικού τύπου της πλειονότητας, ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντεί την τότε ιδιοκτήτρια και τώρα την σχολική εφορεία.

Ως σχολική εφορεία, δώσαμε ξεκάθαρη απάντηση σ´ αυτές τις ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες με την από 11 Σεπτεμβρίου δελτίου τύπου μας και επισημάναμε ότι μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος του σχολείου η πρώην ιδιοκτήτρια και τώρα η σχολική εφορεία λειτουργεί στα πλαίσια του δικαίου και ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ο ισχυρισμός μας αυτός επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με την υπ αριθμ. 284 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θράκης που δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020. Με την εν λόγω απόφαση επισημάνθηκε ότι ο «καθηγητής» δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο μας.

Πλέον αναμένουμε να συμμορφωθούν οι αρμόδιες αρχές με την δικαστική απόφαση και να δεχθούν την πρόσληψη νέου μαθηματικού στο σχολείο μας. Η αντίθετη περίπτωση θα σημαίνει μη συμμόρφωση με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ δικαστική απόφαση  και θα αποτελεί μια απαράδεκτη στάση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…