Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην κορυφή της Χαϊντού με την xploretrails

Στην κορυφή της Χαϊντού με την xploretrails

0

Γνωριμία με την οροσειρά της Ροδόπης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Εκδρομή στην κορυφή της Χαϊντού διοργανώνει η xploretrails προκειμένου οι φίλοι του βουνού να γνωρίσουν τις ομορφιές της οροσειράς της Ροδόπης.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 10 πμ με αφετηρία το Δασικό Χωριό Ερυμάνθου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «με αφετηρία το Δασικό Χωριό ακολουθούμε το μονοπάτι που διασχίζει κωνοφόρο δάσος μαύρης και δασικής πεύκης. Αγριοτριανταφυλλιές και βάτα συμπλέκονται στα ξέφωτα του δάσους και την άνοιξη κρόκοι κοσμούν το τοπίο. Το παλιό μονοπάτι μας οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο στην κορυφή της Χαϊντούς ή Δρυμού 1.608μ. Η εικόνα εγκατάλειψης του κτίσματος σφραγίζει τα πέτρινα χρόνια που ταλαιπώρησαν τον ακριτικό αυτό χώρο. Το φυσικό τοπίο γοητεύει! Η οροσειρά της Ροδόπης απλώνεται κατάφυτη, άγρια, με τις βαθιές απροσπέλαστες χαράδρες και τις ήπιες κορυφογραμμές της. Στα βόρεια, προς την ελληνοβουλγαρική μεθόριο, διακρίνονται οι κορυφές της Μαύρης Πέτρας, του Γυφτόκαστρου και του Θερμού. Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου οι κορυφογραμμές της Ροδόπης μαγνήτιζαν τα άγρυπνα βλέμματα των σκοπών. Σήμερα προσκαλούν τους επίμονους ορειβάτες στον κόσμο της περιπέτειας».

Πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής :25€/άτομο χωρίς την μετακίνηση-30€/άτομο από Ξάνθη (συμπεριλαμβάνει την μετακίνηση από Ξάνθη για Δασικό χωριό και την επιστροφή. Ελάχιστες συμμέτοχες για την μετακίνηση είναι τα 10 άτομα)

Περιλαμβάνει:

Συνοδεία και οργάνωση

Σνάκ

Προϋποθέσεις συμμετοχής: στοιχειώδης φυσική κατάσταση

Διάρκεια: 3 ώρες

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…