Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτο σε κρούσματα και νοσηλείες εκτός ΜΕΘ το Νοσοκομείο Ξάνθης στην 4η ΥΠΕ

Πρώτο σε κρούσματα και νοσηλείες εκτός ΜΕΘ το Νοσοκομείο Ξάνθης στην 4η ΥΠΕ

0

Εξαιρουμένων των νοσοκομείων αναφοράς ( ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αλεξανδρούπολη), το ΓΝΞ αποκαλύπτεται ως το πιο επιφορτισμένο με βάση τα απολογιστικά στοιχεία

Κλήθηκε να διαχειριστεί 1.494 ύποπτα κρούσματα, 345 νοσηλείες, 198 θετικά κρούσματα και 84 νοσηλευθέντες εκτός ΜΕΘ. Σχόλιο από τη διοικήτρια

 Σε απολογισμό έργου προέβη η 4η Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα (ΥΠΕ) από το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου. Τα νοσοκομεία ευθύνης της συγκεκριμένης ΥΠΕ είναι το ΑΧΕΠΑ (βασικό Κέντρο Αναφοράς covid-19 στη βόρεια Ελλάδα), το Ιπποκράτειο, το Θεαγένειο, ο Άγιος Παύλος και τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισσας, Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο τμήμα του φορτίου κλήθηκε να διαχειριστεί το ΑΧΕΠΑ με 6.495 ύποπτα κρούσματα που προσήλθαν για εξέταση και 765 που νοσηλεύτηκαν. Επίσης 466 αποδείχτηκαν θετικά και 260 νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ (βλ. πίνακες).

Το Νοσοκομείο της Ξάνθης κλήθηκε να διαχειριστεί 1.494 ύποπτα περιστατικά, εκ των οποίων 345 νοσηλεύτηκαν, 198 ήταν τα θετικά κρούσματα που προσήλθαν και 84 ήταν τα κρούσματα που νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη προσήλθαν 1.859 ύποπτα κρούσματα, εκ των οποίων 243 ήταν τα θετικά και 158 όσα νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής προσήλθαν 1.013 ύποπτα κρούσματα εκ των οποίων θετικά ήταν τα 222, στο Νοσοκομείο Δράμας προσήλθαν 1.407 ύποπτα εκ των οποίων 340 τα θετικά και στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου προσήλθαν 225 ύποπτα εκ των οποίων 5 μόλις τα θετικά.

Τα στοιχεία του απολογισμού καλωσόρισε με μεγάλη ικανοποίηση η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης που με ανάρτησή της, σχολίασε: «Ένα μικρό νοσοκομείο με μεγάλα αποτελέσματα! Τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους… Συγχαρητήρια σε όλους για τις καθημερινές μεγάλες νίκες!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…