Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

0

Ενίσχυση του αγώνα της Αρμενίας
Σκληρό και δύσκολο αγώνα δίνει ο λαός της Αρμενίας από τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν.
Ήδη υπάρχουν θύματα σε αμάχους στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου διεξάγονται οι μάχες και όπου οι ανάγκες σε φάρμακα και άλλα είδη είναι μεγάλη.
Από την πλευρά της η πρεσβεία της Αρμενίας στην Αθήνα έδωσε στη δημοσιότητα λογαριασμό στον οποίο μπορούν όσοι το επιθυμούν να καταθέσουν την οικονομική τους ενίσχυση του αγώνα του Αρμενικού λαού.Ο λογαριασμός είναι στην Πειραιώς και το ΙΒΑΝ:  GR 410172195000-5195-050350-189.
Γ.Δ.


Ο νέος Ελ Σιντ
Κι όμως συνέβη κι αυτό στη χώρα της Αμερικής. Όπου επίσης φύεται «η φαιδρά πορτοκαλέα»  και ιδού γιατί.
Ο Τραμπ λοιπόν ή οι σύμβουλοί του, αποφάσισαν ίσως από κοινού, για να μην θεωρηθεί ότι είναι άρρωστος από τον κορωνοϊό, να τον βάλουν σ’ ένα τζιπ και να τον περιφέρουν έξω από το Νοσοκομείο.
Στόχος να πεισθούν οι οπαδοί πως είναι καλά, νάτος-νάτος ο αρχηγός και άλλα τέτοια κωμικά.
Ένας σύγχρονος Ελ Σιντ σε κακέκτυπο όμως, που δημιουργεί μόνον αρνητικές σκέψεις στον αμερικανικό λαό. Τουλάχιστον σ’ αυτόν που έχει μυαλό και το χρησιμοποιεί.
-Μεταξύ μας, τερτίπια προεκλογικά απελπισίας για τον Τραμπ.
Γ.Δ.


Συμπέρασμα
Άλλη μια απροκάλυπτη στήριξη της Γερμανίας προς την Τουρκία. την φορά αυτή στη Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα η στήριξη υπήρξε εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου χωρίς  κανέναν ενδοιασμό.
Εντάξει γνωρίζουμε πως υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα της Γερμανίας στην Τουρκία όπως γνωρίζουμε πως η Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια διάκειται ιδιαίτερα φιλικά προς την Γερμανία που την έχει στηρίξει στρατιωτικά με κάθε τρόπο στους δύο μεγάλους και όχι μόνον πολέμους.
Μάλιστα στη Σύνοδο Κορυφής προχθές, η Γερμανία έδωσε σκληρή μάχη υπέρ της Τουρκίας για να μην υπάρξουν κυρώσεις και με την στάση και τη συμπεριφορά της ικανοποιεί την Άγκυρα κι όχι δύο μέλη της Ευρώπης.
-Συμπέρασμα; Άστα να πάνε…
Γ.Δ.


Ήταν να γίνει ένα Μουσείο…
Με χαρά πριν 2-3 χρόνια είχαμε ανακοινώσει πως η συλλογή πετρωμάτων που είχε δημιουργήσει συμπολίτης μας συλλέκτης πως είχε βρει στέγη. Είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο δήμος Τοπείρου να δεχθεί την προσφορά που θα τοποθετείτο σε κατάλληλο χώρο. Μάλιστα είχε βρεθεί και ο χώρος στον οικισμό Τοξοτών.
Κι ενώ όλοι περιμέναμε την ημερομηνία εγκαινίων της έκθεσης των πετρωμάτων, τελικά όλα σταμάτησαν για άγνωστους λόγους.
Έτσι άδοξα έληξε η όλη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την κυρία Όλγα Χαιροπούλου.
Υπάρχει όμως ένα ερώτημα προς τον δήμο γιατί ναυάγησε όλη αυτή η προσπάθεια, τι δεν πήγε καλά και χάθηκε αυτή  η δωρεά από το νομό μας;
Ίσως και η Χαιροπούλου να μας διαφώτιζε για το παρασκήνιο της όλης υπόθεσης.
Γ.Δ.


Μεγάλο πρόβλημα
Πρόκειται για μια πραγματικότητα που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πληροφορηθήκαμε πως στη χώρα μας μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ γεννήσεων και θανάτων.
Μάλιστα το 2019 η Ελλάδα «μίκρυνε»  κατά 41.000 άτομα. Δηλαδή η φυσική κίνηση του πληθυσμού είναι αρνητική κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα για το μέλλον.
Μέσα στην γενική μείωση λοιπόν του πληθυσμού έχουμε επίσης και τα μείωση και στην Περιφέρειά μας, παρότι ο νομός μας διατηρεί μια σχετική ισορροπία με μια μικρή αύξηση των γεννήσεων.
Σημασία έχει πάντως πως υπάρχει πληθυσμιακή μείωση. Πως οι γεννήσεις μειώνονται, πως τα νέα ζευγάρια είναι λίγα, πως αυξάνονται οι μονογονεϊκές οικογένειες, πως το ένα παιδί είναι ο κανόνας, το πολύ δύο.
-Πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα.
Γ.Δ.


Ίδια νοοτροπία των κομμάτων εξουσίας
Διαχρονικά τα κόμματα εξουσίας με παρόμοιες αποφάσεις τους κι ενέργειες για διορισμούς δικών τους οικογενειακών μελών κυρίως στη βουλή, έχουν υπονομεύσει το κύρος τους.
Το έπρατταν οι της Νέας Δημοκρατίας, ακολούθησαν οι του ΠΑΣΟΚ και το συνέχισαν οι του ΣΥΡΙΖΑ.  Νοοτροπία ίδια.
Κέρδισες τις εκλογές; Είσαι ιδιοκτήτης (έτσι συμπεριφέρονται) του κράτους. Κάνεις ό,τι θέλεις.
Παρακμιακό και απαράδεκτο. Οφείλω να ομολογήσω πως η παρουσία του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού δημιούργησε άλλες προσδοκίες κι ελπίδες ότι θα πάψουν αυτές οι λειτουργίες.
Διαπιστώθηκε όμως πως το όλο θέμα έχεις βαθιές ρίζες και ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί όσο κι αν το επιθυμεί να το ξηλώσει.
Η ρουσφετολογία και κομματική εξυπηρέτηση της πελατείας δυστυχώς δύσκολα θα σταματήσουν.
Γ.Δ.


Αλληλούια…
Τα μάθατε; Ο Τραμπ νίκησε τον κορωνοϊό (ούτε αυτός τον άντεξε!). Πήρε εξιτήριο και περιχαρής έβγαλε την μάσκα και έστειλε το μήνυμα να μην φοβούνται οι Αμερικανοί πολίτες τον κορωνοϊό  (και σωστά, μάλλον θα έπρεπε να φοβούνται αυτόν!). Είναι γεγονός ότι το όλο θέμα προσφέρεται για νούμερο επιθεώρησης. Η υπερβολή και η έλλειψη σοβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο παιδαριώδη φτηνά κόλπα για να πείσει τον Αμερικανό ψηφοφόρο να τον ψηφίσει!
Αν μη τι άλλο θα μείνει στην ιστορία ως θεμελιωτής του Τραμπισμού ενός κινήματος που επιχειρεί να …ξεθεμελιώσει όλες τις κατακτήσεις του πολιτισμού μας.
Μ.Ξ.


Σήμερα η κρίσιμη απόφαση στην δίκης της Χρυσής Αυγής
Μια πολύ σημαντική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί σήμερα στη χώρα μας. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς αποφάσεων της δίκης της Χρυσής Αυγής που διήρκησε 5,5 χρόνια. Αυτή όμως είναι καθοριστική καθώς θα κρίνει αν είναι ή όχι εγκληματική   επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.
Δηλαδή, εάν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η τότε κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση ή όχι, αλλά και για άλλα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, όπως η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια απόφαση που θα ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας με δημοκρατικά ιδεώδη με σεβασμό στον άνθρωπο.
Μ.Ξ.


Όταν έκαναν παρέα «αντιμνημονιακούς» αγώνες…
Στη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, στην οποία πλειοδοτούν αριστερά και ακροαριστερά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την σημερινή έκδοση της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μπήκε δυναμικά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με ανακοίνωσή του, στην οποία προσπαθεί μάλιστα πονηρά να συνδέσει το ακροδεξιό μόρφωμα με το κυβερνών κόμμα.
Θυμήθηκαν λοιπόν τη συμμετοχή υπουργών στα ειρηνικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό στα οποία συμμετείχαν και χρυσαυγίτες. Αλλά βέβαια «ξεχνάνε» στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον αντιμνημονιακό αγώνα τον δώσανε από κοινού με την Χρυσή Αυγή. Τις μούντζες και τις κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος, τα συνθήματα με κορυφαίο το «να καεί, να καεί, το μπ…λο η βουλή», μαζί τα εκστόμιζαν. Οι μεν στην άνω και οι δε στην κάτω πλατεία.
Δίπλα δίπλα διαδήλωναν από το 2009 έως και την ημέρα που έφτασαν στην εξουσία. Ενώ στη συνέχεια μαζί έφεραν τη χώρα στο χείλος της εξόδου από την Ε.Ε. τασσόμενοι υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα το 2015. Χέρι με χέρι χόρευαν στο Σύνταγμα εκείνο το βράδυ.
Επίσης «ξεχνούν», ότι ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, που έστειλε την Χρυσή Αυγή στο εδώλιο και τους βουλευτές της στη φυλακή.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ως κυβέρνηση, έψαχνε αλλά… δεν έβρισκε επί πέντε χρόνια την κατάλληλη αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη, θέλοντας να εξασφαλίσει την ανοχή ή και τη στήριξη της ΧΑ για κάποιες αποφάσεις (βλ. Θάνου).
Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα «ξεχνούν» όλα αυτά, οι υπόλοιποι όμως ευτυχώς τα θυμόμαστε…
Κ.Ε.


Τι Βούτσης, τι Τασούλας
Ίδια νοοτροπία, ίδια μεθοδολογία, ίδια φάρα, θα έλεγε χωρίς την παραμικρή ενοχή ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός. Και θα το έλεγε και θα είχε και το δίκιο με το μέρος του.
Αιτία το φάουλ του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος υπέγραψε ο αθεόφοβος τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη βουλή. Το έκανε δε αυτό, λίγες ημέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Για όσους το ξέχασαν, η Ζαρούλια είναι σύζυγος του Μιχαλολιάκου, αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
Τώρα θα ρωτήσει κάποιος, πού κολλάει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βούτσης. Ο Βούτσης λοιπόν τον Νοέμβριο του 2015 είχε  καταργήσει την επίμαχη διάταξη, ωστόσο αργότερα την επανέφερε.
Άρα, δεξιοί-αριστεροί, εάν είναι να διορίσουν άτομα, τα βρίσκουν πολύ καλά μεταξύ τους. Κι αυτό, διότι έτσι, με την εφαρμογή της συναίνεσης αυτής προσλήφθηκε η κόρη του Βύρωνα Πολύδωρα της Ν.Δ. και πέρυσι η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…