Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πιπεροτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Πιπεροτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

0

-500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων

-2 κουτ. σούπας τσίπουρο

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων.

-1 κουτ. σούπας αλάτι

-νερό όσο σηκώσει η ζύμη

Για τη γέμιση:

-4-5 πιπεριές σε διάφορα χρώματα σε καρέ κομμάτια

-1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-400γρ. φέτα κατσικίσια σπασμένη με το χέρι

-Λίγο ελαιόλαδο

-Βασιλικό ψιλοκομμένο

-Αλάτι, πιπέρι

Φτιάχνουμε τη ζύμη από την προηγούμενη: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το τσίπουρο, το λάδι και λίγο νερό. Ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την μεταφέρουμε μέσα σε αλευρωμένο μπολ, σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια μέσα σε ευρύχωρο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και πλάθουμε 4 μπάλες που αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού και να προεξέχει λίγο. Το λαδώνουμε και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο τοποθετώντας το τσαλακωτά μόνο στην επιφάνεια.

Βάζουμε τη γέμιση, καλύπτουμε τσαλακωτά πάλι το τρίτο φύλλο και τέλος το τέταρτο. Στρίβουμε τις ενώσεις και φτιάχνουμε ένα κορδόνι γύρω γύρω. Λαδώνουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε την πιπερόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο σε 180ο  για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα το φύλλο της. Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε την πίτα να «σταθεί» για 15-20 λεπτά πριν την σερβίρουμε.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαρίσια σνίτσελ γεμιστά, πανέ με corn flakes

-8 σνίτσελ μοσχαρίσια μέτριου μεγέθους -150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα -8 φέτες τυρί του …