Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Οι υψηλότερες ποινές επιβλήθηκαν ξανά στο δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου

Οι υψηλότερες ποινές επιβλήθηκαν ξανά στο δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου

1

Εκδικάστηκε η αναίρεση που άσκησε ο κατηγορούμενος στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης – Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Του επιβλήθηκε η ποινή ισοβίων και 18 ετών, μειωμένη λόγω των αλλαγών του νέου Ποινικού Κώδικα- Φίλοι και συλλογικότητες κατά της έμφυλης βίας και πάλι στο πλευρό της οικογένειας της Ζωής

 

Τις υψηλότερες ποινές για τα αδικήματα που κατηγορείται επέβαλε σήμερα το πρωί, το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στον Χρήστο Παπάζογλου, που τα Χριστούγεννα του 2012 δολοφόνησε με βίαιο και άγριο τρόπο την Ζωή Δαλακλίδου.

Η τελευταία δικαστική πράξη της φρικτής κτηνωδίας γράφτηκε χθες στο Εφετείο Κομοτηνής (φωτο: Παρατηρητής της Θράκης)

Υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με την παρουσία και υποστήριξη της οικογένειας από φίλους και συλλογικότητες κατά της έμφυλης βίας, το δικαστήριο κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση μετά την αναίρεση που άσκησε ο καταδικασθείς και τον έκρινε για τρίτη φορά ένοχο και για τα πέντε αδικήματα του κατηγορητηρίου. Του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών. Στον πρώτο και δεύτερο βαθμό η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια και 25 χρόνια, ωστόσο λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα για τα αδικήματα του βιασμού και εμπρησμού μειώθηκαν τα ανώτατα όρια.

Ο κατηγορούμενος προσήλθε αυτή τη φορά με δικό του δικηγόρο και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής. Μάλιστα, προσκόμισε και έγγραφα ότι… παντρεύτηκε!

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά και το δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση.

Αμετάκλητη δικαστική δικαίωση οκτώ χρόνια μετά

Το σκηνικό της φρίκης έλαβε χώρα τη νύχτα της 27ης Δεκεμβρίου 2012. Όχι ότι κανένας μπορεί να ξεχάσει τη βιαιότητα της δολοφονίας της Ζωής. Όχι ότι η μνήμη μπορεί να σβήσει το σοκ και τον πόνο για την 34χρονη ξανθιώτισσα.

Για τους φίλους και την οικογένεια ακολούθησαν δύο μαρτυρικές ακροαματικές διαδικασίες στον πρώτο και δεύτερο βαθμό, όπου αναβίωσαν τα γεγονότα ενός εγκλήματος έμφυλης βίας που συντάραξε όλη τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι, τα αδικήματα της δικογραφίας ήταν: ανθρωποκτονία, βιασμός, εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και κλοπή. Τ

Σε πρώτο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Καβάλας στις 18 Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε χωρίς μειοψηφία να καταδικάσει τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντας σωρευτική ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνια, χωρίς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά. Ο συνήγορος που ανέλαβε την υπεράσπιση διορίστηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, αφού οι δικηγόροι της Ξάνθης είχαν εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν προτίθενται να αναλάβουν την υπεράσπιση του «μανάβη της φρίκης».

Την ίδια ποινή με το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής στις 9 Απριλίου 2019. Με διορισθέντα δικηγόρο δικάστηκε και πάλι ο κατηγορούμενος που είχε ζητήσει αναβολή λόγω της παρουσίας του δικηγόρου του σε άλλη δίκη. Και πάλι το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα την ποινή χωρίς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ενώ καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας που ρώτησε έντονα φορτισμένος τον κατηγορούμενο «Πώς βλέπετε τον απέναντι; Δεν έχετε ακούσει για τον πλησίον;» και τόνισε ότι στην 35χρονη διαδρομή του δεν είχε συναντήσει ξανά τέτοια κτηνωδία.

*Φωτο και πληροφορίες από τον Παρατηρητή της Θράκης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…