Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο κορωνοϊος ευτυχώς δεν επισκέφτηκε τα γηροκομεία μας

Ο κορωνοϊος ευτυχώς δεν επισκέφτηκε τα γηροκομεία μας

0

Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων: «Τηρούμε τα μέτρα … μας φυλάει ο Θεός»

 

 

Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης , Ι. Παπαχρόνης: «Πάμε καλά είναι θέμα προφύλαξης αλλά και τύχης»

 

 

Την ώρα που εντοπίζονται εστίες κορωνοϊού σε γηροκομεία της χώρας μας και ζωντανεύει ο εφιάλτης που έζησαν στην Γαλλία, Ιταλία,  Ισπανία και ΗΠΑ με εκατόμβες νεκρών την περασμένη άνοιξη, δικαιολογείται η ανησυχία για τις δύο δικές μας δομές: Την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Παντελεήμων» που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ξάνθη φιλοξενώντας σε μόνιμη βάση 30 ηλικιωμένους και το Γηροκομείο Ξάνθης «Άγιος Βασίλειος» που φιλοξενεί 74 ηλικιωμένους και έχει 34 άτομα προσωπικό.

Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων: «Τηρούμε τα μέτρα … μας φυλάει ο Θεός»

Μιλώντας στο «Ε» ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ικανοποίηση του που δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα στην Μονάδα: «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Δεν γίνονται επισκεπτήρια, τηρούνται όλα τα θέματα υγιεινής, οι εργαζόμενοι προσέχουν πολύ. Όλοι μας προσέχουμε πολύ και μας φυλάει ο Θεός. Στην αρχή της εβδομάδας μας επισκέφτηκε ο ΕΟΔΥ . Όλα πάνε καλά προς το παρόν. Εύχομαι να περάσει όλο αυτό όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα γίνεται» , ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης , Ι. Παπαχρόνης: «Πάμε καλά είναι θέμα προφύλαξης αλλά και τύχης»

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Γιάννης Παπαχρόνης επεσήμανε πως ούτε στην αρχή της πανδημίας ούτε τώρα έχει εντοπιστεί κρούσμα στο Γηροκομείο της Ξάνθης κι αυτό όπως είπε οφείλεται στα μέτρα προφύλαξης που πάρθηκαν από πολύ νωρίς αλλά και στην τύχη: «Τόσο το δικός μας όσο και το Γηροκομείο της μητρόπολης πήραμε μέτρα από πολύ νωρίς. Ήταν στις 27/2 όταν ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ακυρώνεται το καρναβάλι και εμείς αμέσως περιορίσαμε τα επισκεπτήρια. Κάναμε δικό μας πρωτόκολλο πριν ακόμη μας το επιβάλλουν. Στις 11/2 είχαμε τον πρώτο νεκρό στην χώρα και αμέσως σταματήσαμε τα επισκεπτήρια τελείως. Εφοδιαστήκαμε με μάσκες και αντισηπτικά και απολυμαντικά. Κλείσαμε και την εκκλησία του γηροκομείου για το κοινό. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά κι αυτό χάρη στα μέτρα που τηρεί το προσωπικό μας αλλά και στην τύχη γατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα επισκεπτήρια τα ανοίξαμε σταδιακά μετά τον Ιούνιο και τα κλείσαμε μετά τις 15 Ιουλίου όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα. Η εκκλησία λειτουργεί μόνο για τους παππούδες μας», επεσήμανε ο κ. Παπαχρόνης αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας από την έναρξή της.

Σ’ ότι αφορά το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας ο κ. Παπαχρόνης ανέφερε πως οι περισσότεροι φοβούνται και γι αυτό για να πάρουν την Θεία Χάρη χωρίς να αντικαταστήσουν την Θεία Κοινωνία χρησιμοποιούν τον αγιασμό, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι του θέλουν να κοινωνήσουν: «Είμαστε μια κλειστή δομή όσοι θέλουν να κοινωνήσουν το κάνουν στην εκκλησία μας».

«Η περιφέρεια δεν μας έδωσε ούτε μια χλωρίνη…»

Τέλος ο κ. Παπαχρόνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από το γεγονός ότι από το κράτος το Γηροκομείο πήρε μόνο …Οδηγίες και έχει επιβαρυνθεί με την πρόσληψη 3 ατόμων αρχικά για 4 μήνες και στη συνέχεια με παράταση της σύμβασης ενώ εκτός από κάτι στολές που τους προμήθευσε  ο δήμος και ιδιώτες, η περιφέρεια δεν έστειλε ούτε μια χλωρίνη: ‘Κ ι έρχεται δύσκολος χειμώνας» , καταλήγει ο κ. Παπαχρόνης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhtopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …