Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε στο πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία»

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε στο πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία»

0

Πραγματοποιήθηκε στο Αμοιρίδειο

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA), με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) , την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και τον Δήμο Ξάνθης, πραγματοποίησαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” το  αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης, που απευθύνεται σε κορίτσια  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Η διεθνής ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘HERWOLDHERRULES’’, η Ελληνική ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ και  το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ξάνθης και  την αρωγή του Δήμου Ξάνθης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπεκήρ  Ογλού  Σουά δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή καθώς το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία» δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με το άθλημα και την ενεργοποίηση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό των μαθητριών στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει ανεπιφύλακτα, με τις υποδομές του, κάθε προσπάθεια που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνει στους νέους μας δυνατότητες άσκησης, υγείας, αθλητισμού, κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης των οριζόντων τους.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΟΞ: Καταγγέλλει με φωτογραφίες τη βίαιη συμπεριφορά των οπαδών της Νίκης

Χτυπήθηκαν οι παίκτες Παπάζογλου και Βισέντε στο Βόλο Σκληρή ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ξάνθη…