Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Νικήσαμε» – 38 κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή

«Νικήσαμε» – 38 κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στη φυλακή

0

Την απόφαση ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

 Ξεκίνησαν αμέσως οι συλλήψεις

 Με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο, έστειλε χθες στη φυλακή τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου: Δόθηκε αναστολή σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα 38 χρυσαυγίτες να οδηγηθούν στη φυλακή, ανάμεσα στους οποίους και 13 πρώην βουλευτές: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης, στη φυλακή οδηγούνται οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές που οδήγησε στη φυλακή τους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές, άρχισαν και οι συλλήψεις.

Πρώτος συνελήφθη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Αλλοι εννέα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια και οδηγήθηκαν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών, απ’ όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Ιστορική δίκη-ιστορική απόφαση

Μετά από 466 συνεδριάσεις η ιστορική δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε.

Η ιστορική δίκη που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 στης οποίας το εδώλιο βρέθηκαν 68 κατηγορούμενοι -οι 18 εκ των οποίων ήταν εκλεγμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τον Ιούνιο του 2012, φθάνει στο τέλος της. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τα μέλη και οι βουλευτές της κατηγορήθηκαν για 4 μεγάλες υποθέσεις: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και τέλος την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Νικήσαμε» ήταν το πρώτο μήνυμα του δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννη που ακούστηκε δυνατά στις καρδιές όλων των Ελλήνων που καταδικάζουν το φασισμό και νιώθουν ότι η δικαστική απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι μια μεγάλη «δικαίωση», αλλά και ένα όπλο απέναντι σε κάθε έκφανση του ρατσισμού και του φασισμού στη χώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…