Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τις 10 θέσεις καθαριότητας  του Δήμου Ξάνθης

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τις 10 θέσεις καθαριότητας  του Δήμου Ξάνθης

0
dimarxeio dec16

 

 

Ο δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε μετά την έγκριση απ τον ΑΣΕΠ ότι θα προσλάβει προσωπικό συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, που θα απασχοληθεί για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης, στα πλαίσια λήψης κατεπειγόντων μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τις 31/12/2020, όπως συνοπτικά αναφέρεται και στον πίνακα που ακολυθεί.

Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Δυνατότητα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό έχουν όλοι οι υποψήφιοι, ηλικίας 18-65 ετών.

Ημερ. Λήξης:07/10/20

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΥΕ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 10

 

 

Έως την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 2 θέσεις στην Πολιτική Προστασία στην Ξάνθη

 

192 θέσεις άμεσα σε 55 περιοχές  – 12 στην ΑΜΘ

 

Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις – Θα υπογραφούν 8μηνες συμβάσεις εργασίας

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 192 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού και των στενών επαφών τους.

Θα υπογραφούν 8μηνες συμβάσεις εργασίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι γεννηθέντες την 1 Ιανουαρίου 1980 και μεταγενέστερα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Ενδιαφερόμενοι απ’ όλη τη χώρα μπορούν να καλούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στα τηλέφωνα:

211 9555 050

211 9555 055

211 9555 060

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 100.000 προσλήψεις με επιδότηση

 

Οι υποχρεώσεις εργοδοτών, εργαζομένων

 

Στις 1.900 έχουν φτάσει οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι σήμερα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την πρόσληψη εργαζομένων μέσω του προγράμματος 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου και η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί όταν συμπληρωθούν οι 100.000 προσλήψεις. Οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται για 6 μήνες ενώ αν θα διατηρηθούν στις θέσεις τους οι πέραν του 6μηνου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη. Αναλυτικότερα οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν πρέπει:

α) να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή με άλλον εργοδότη, για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους,

β) να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη.

Ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνεται υπόψη για τον έλεγχο του κριτηρίου της διατήρησης του μέσου όρου των θέσεων εργασίας αφορά στο σύνολο των μισθωτών αμειβομένων με μισθό ή ημερομίσθιο, με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη απασχόληση, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι που τοποθετούνται στις νέες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και οι συμβάσεις εργασίας τους δεν μπορούν να τεθούν σε αναστολή ενώ μπορούν να παράσχουν την εργασία τους και με το σύστημα της εξ αποστάσεως, εφόσον η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει.

Οι ρυθμίσεις που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε σχέση με τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19 ισχύουν και για τους ωφελούμενους εργαζόμενους του προγράμματος.

Επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μπουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και να υποβάλλουν το νέο έντυπο “Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων” αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους θα πρέπει αυθημερόν ή μέσα σε 24 ώρες να υποβάλλουν το έντυπο Ε3: ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ αν δεν υποβληθεί τότε η πρόσληψή είναι σαν να μην έγινε. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για 6 μήνες θα πρέπει να υποβάλλουν για κάθε έναν δυνητικά ωφελούμενο που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση σε ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα στοιχεία που δηλώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση των επιχειρήσεων εργοδοτών και οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα που αφορούν στον δυνητικά ωφελούμενο, ελέγχονται και διασταυρώνονται από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ως εξής:

  1. i) ότι ο δυνητικά ωφελούμενος δεν εργάζεται σε άλλον εργοδότη,
  2. ii) ότι ο δυνητικά ωφελούμενος δεν είχε ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον ΑΦΜ, για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία της πρόσληψης,

125.000 νέες θέσεις εργασίας από «πράσινες» επενδύσεις, τα 7 προγράμματα

 

 

Σειρά από «πράσινες» επενδύσεις, οι οποίες θα τονώσουν την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προτείνει νέα μελέτη του WWF Ελλάς.

Η μελέτη που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα, υπό τον τίτλο «Πράσινη Ανάκαμψη για την Ελλάδα», δείχνει πως η χρήση περίπου 8,2 δισ. ευρώ προς πράσινες επενδύσεις από τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Σταθερότητας, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία έως και 125.000 νέων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικά τα προγράμματα:

Επιτάχυνση της μετάβασης σε μηδενικές εκπομπές

Προτείνεται λοιπόν από την οργανωτική να κληθούν να εγκαθιδρύσουν όλοι οι δήμοι ενεργειακές κοινότητες. Επίσης προτείνονται:

Θέσπιση ελάχιστης εγκατεστημένης ισχύος, ανάλογα με το πληθυσμιακό μέγεθός τους, μέχρι το 2024. Εκτιμάται πως με αυτό τον τρόπο θα «ανοίξουν» 7.739 νέες θέσεις εργασίας.

Επιτάχυνση ενεργειακών αναβαθμίσεων. Αύξηση του στόχου για το ποσοστό των ιδιωτικών κτιρίων που θα αναβαθμιστούν μέχρι το 2030, από 12-15% στο 20%. Εκτίμηση για 28.490 νέες θέσεις εργασίας.

Ανακατεύθυνση επενδύσεων από το ορυκτό αέριο προς εναλλακτικές υποδομές καθαρής ενέργειας, αποθήκευσης και δικτύων. Εκτίμηση για 7.719 νέες θέσεις εργασίας.

Αύξηση δημοσίων επενδύσεων σε πράσινες δημόσιες μεταφορές.

Εφάπαξ 25% αύξηση των επενδύσεων για τρία χρόνια, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στον εξηλεκτρισμό και επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την αντικατάσταση με «καθαρά οχήματα» του στόλου λεωφορείων και την επένδυση σε κατασκευή λεωφορειολωρίδων, ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων σε αστικά κέντρα. Εκτίμηση για 29.693 νέες θέσεις εργασίας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη, ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ

Με καθυστέρηση η ενεργοποίηση καθώς και πέρυσι και πρόπερσι πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς Από…