Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

Λαχανοντολμάδες στο φούρνο

0

-1 λάχανο

-2/3 φλιτζανιού λάδι για το ταψί + 1/2 φλιτζάνι για τη γέμιση

-600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός

-2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα

-1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

-3 καρότα τριμμένα

-1 φλιτζάνι ρύζι

Για τη σάλτσα

-2 λεμόνια

-2 αυγά

-1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Ζεματίζετε καλά το λάχανο σε νερό που βράζει και το βγάζετε απ’ την κατσαρόλα. Απλώνετε τα εξωτερικά μεγάλα φύλλα του στον πάτο ενός ταψιού. Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα 2/3 απ’ τα καρότα, το μαϊντανό, το ρύζι, το 1/2 φλιτζανι λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά με τα χέρια τα υλικά να ανακατευτούν.

Απλώνετε κάθε φύλλο λάχανου και βάζετε μέσα λίγη από τη γέμιση. Τυλίγετε σε ντολμάδες διπλώνοντας και τις άκρες προς τα μέσα. Τοποθετείτε τους λαχανοντολμάδες στο ταψί πάνω από τα λαχανόφυλλα που στρώσατε. Περιχύνετε με το λάδι για το ταψί, αλατοπιπερώνετε και σκορπίζετε το υπόλοιπο τριμμένο καρότο.  Περιχύνετε με νερό να μισοσκεπάζει τους ντολμάδες και σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου μιάμιση ώρα. Ανοίγετε στα μισά του ψησίματος και συμπληρώνετε με χριαρό νερό, αν δείτε ότι το φαγητό ήπιε το ζουμί του.

Μπορείτε να σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες μόνο με λεμόνι ή να φτιάξετε μια σάλτσα αυγολέμονο ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτετε μερικές κουταλιές απ’ το ζουμί του φαγητού και στη συνέχεια το κορν φλάουρ συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνετε τους ντολμάδες στο ταψί και τους αφήνετε να απορροφήσουν αρκετή απ’ τη σάλτσα πριν τους σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…