Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με σταφύλια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Κοτόπουλο με σταφύλια και καραμελωμένα κρεμμύδια

0

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Για το κοτόπουλο

1 κιλό μηροί κοτόπουλου με το δέρμα

1/2 αλεύρι

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

2 κουταλιές λάδι

3/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια

½ φλ. ζωμό κοτόπουλου

Για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια, θερμαίνετε το βούτυρο σε μεσαία χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν τα κρεμμύδια πάρουν χρυσό χρώμα, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Για να κάνετε το κοτόπουλο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και το θυμάρι. Αλευρώστε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου.

Στο ίδιο τηγάνι με τα κρεμμύδια, θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Σε ένα ταψί προσθέσετε το κρασί, το ζωμό, τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο (με την πλευρά του δέρματος επάνω) και ψήστε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρέστε από το φούρνο, προσθέστε τα σταφύλια και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • bares_dimitriakon-empros

    Σπιτικές μπάρες δημητριακών

    1 ποτήρι βρώμη 1 ποτήρι δημητριακά ολικής αλέσεως 1 ποτήρι ηλιόσπορους ή ξηρών καρπών της …
  • Σοκολατόψωμο

    700 γρ. αλεύρι 200 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 αυγά 60 γρ. βούτυρο Για …
  • Μοσχάρι με σάλτσα καρότου

    ¼ φλ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 κιλό μοσχάρι 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

1 ποτήρι βρώμη 1 ποτήρι δημητριακά ολικής αλέσεως 1 ποτήρι ηλιόσπορους ή ξηρών καρπών της …