Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Σαμοθράκη «κάνει ταμείο» από την επίσκεψη Μητσοτάκη

Η Σαμοθράκη «κάνει ταμείο» από την επίσκεψη Μητσοτάκη

0

Οι  δεσμεύσεις που ανέλαβε για την αποκατάσταση και ανάπτυξη του νησιού

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στη Σαμοθράκη, εντυπωσιάστηκε από την περιήγησή του στις ομορφιές του νησιού, ενώ παράλληλα δημιούργησε προσδοκίες στους κατοίκους για την άμεση επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες αλλά και άλλων πάγιων αιτημάτων που θέτουν εδώ και χρόνια.

Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέσης που συνόδευε τον πρωθυπουργό καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, έκανε έναν μικρό απολογισμό για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους κατοίκους του νησιού.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, άκουσε τους θεσμικούς και τους εκπροσώπους του νησιού και δεσμεύτηκε για λύσεις, σε καίρια και χρόνια προβλήματα. Συγκεκριμένα :

  • Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου, που δρομολογεί η Περιφέρεια ΑΜΘ και αγγίζουν τα 3.100.000€
  • Δεσμεύτηκε πως το Κέντρο Υγείας θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο το 2022. Υπενθυμίζεται πως η αποκατάσταση, επέκταση και ενίσχυση του Κ.Υ. εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020» του ΕΣΠΑ με ποσό 1.440.268€.
  • Υπογράμμισε την ανάγκη σωστών λιμενικών υποδομών και έθεσε ως προτεραιότητα, ένα λιμάνι το οποίο θα είναι αντίστοιχο του μεγέθους του νησιού και θα μπορεί να το καταστήσει πολύ πιο προσβάσιμο.
  • Δεσμεύτηκε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι έτοιμο το 2021.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να βρεθεί άμεσα στο νησί, για να προχωρήσει η κατασκευή δυο γηπέδων ποδοσφαίρου, όπως επίσης και στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, να ασχοληθεί προσωπικά και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στα Θέρμα.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και θεσμικούς, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού, να επισκεφθεί τις βάθρες και να περπατήσει στο φαράγγι του Φονιά. Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα ξαναβρεθεί στο νησί, προκειμένου να ανέβει στο ΣΑΟΣ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…