Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ “Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται”-Χρόνια Πολλά Ξάνθη! (φωτο+video)

“Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται”-Χρόνια Πολλά Ξάνθη! (φωτο+video)

0

Με λιτές εκδηλώσεις εορτάστηκε η φετινή 101η επέτειος της Απελευθέρωσης της Ξάνθης

Παρών ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιδιβιάδης Στεφανής και οι τοπικές αρχές

 

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, σε αντίθεση με τον περσινό κατακλυσμό, γιορτάστηκαν τα 101α Ελευθέρια της Ξάνθης το πρωί της Κυριακής.

Οι εορτασμοί περιορίστηκαν στη δοξολογία στον Ι.Κ. Ναό της Του Θεού Σοφίας και την επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που είναι σε εφαρμογή για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού.

 

Το παρών έδωσαν οι τοπικές αρχές, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος στις δηλώσεις τους ευχήθηκε στην πόλη μεταφέροντας τα λόγια της κ. Πηνελόπης Καμπάκη-Βουγιουκλή από την εκφώνηση του πανηγυρικής ομιλίας της ημέρας ότι «Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται».

Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Ξάνθης σε ένα γνωστό τόπο που επισκέπτεται για πολλοστή φορά, όπως είπε. Ευχήθηκε στην Ξάνθη χρόνια με ειρήνη, ευημερία, πρόοδο και υπογράμμισε τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και να διατηρηθεί σε όλους η αισιοδοξία.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έστειλε και αυτός τις ευχές του για τα 101α Ελευθέρια της Ξάνθης, σημειώνοντας ότι, «μαζί με την επέτειο τιμούμε και όλες τις γενεές των προγόνων μας που διαφύλαξαν τον τόπο και με την εργατικότητά τους μας παρέδωσαν έναν κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα» και προσθέτοντας ότι το δικό μας χρέος είναι να φανούμε αντάξιοι.

Μαζί και ο δήμαρχος Ξάνθης ευχήθηκε χρόνια πολλά τονίζοντας ότι, «είμαστε περήφανοι ως θρακιώτες και ξανθιώτες ιδιαίτερα» και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε τους προηγούμενους μήνες η Ξάνθη αναγνώρισε τις ανάγκες και ανταποκρίθηκε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…