Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Eurostat: Η Ελλάδα είχε τις λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού

Eurostat: Η Ελλάδα είχε τις λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού

0

Προστατεύτηκαν οι θέσεις εργασίας κατά το lockdown

Η Ελλάδα ήταν από τις πλέον αποτελεσματικές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας κατά το lockdown, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Μάλιστα η καλή επίδοση της Ελλάδας στην προστασία των θέσεων εργασίας καταγράφηκε, παρά το ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων εργαζόμενων είτε τέθηκαν σε αναστολή απασχόλησης είτε το ωράριο εργασίας τους μειώθηκε λόγω του lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που έχασε την απασχόλησή του στο δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν χαμηλότερο από το 2%, ενώ στην Ισπανία ήταν υψηλότερο από 6,5% και στην Ιταλία μεταξύ 3,5% και 5%. Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιι απώλειες των θέσεων απασχόλησης κυμάνθηκαν από 2% έως 3,5%.

Οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα, όπως και σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους στο δεύτερο τρίμηνο, κίνδυνος τριπλάσιος σε σχέση με τους υψηλόμισθους. Σκοπός της έρευνας της Eurostat είναι η παροχή πληροφοριών που θα επιτρέψουν στους υπεύθυνους για την άσκηση πολιτικής να εκτιμήσουν τις συνέπειες της πανδημίας στην κατανομή εισοδημάτων το 2020.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εβδομάδα πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Τι καταβάλλεται έως και τις  24 Σεπτεμβρίου Η έναρξη – την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου …