Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστολή στον Άδωνι από τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ για τη διόρθωση του προγράμματος ενίσχυσης

Επιστολή στον Άδωνι από τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ για τη διόρθωση του προγράμματος ενίσχυσης

0

Η παράταση που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει το χρονικό περιθώριο για τροποποιήσεις

 

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιμένουν στην διόρθωση των αστοχιών του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταστεί ουσιαστικά επωφελές για την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία της περιοχής μας.

Με κοινή τους Επιστολή, τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ ενημέρωσαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Άδωνι Γεωργιάδη για τις διορθωτικές ενέργειες που προτείνουν και ζητούν και τη δική του συνδρομή, ώστε αυτές να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό.

Ανάμεσα στα άλλα, οι Πρόεδροι αναφέρουν στον κο Γεωργιάδη: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση στο προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις, το οποίο είχε εγκριθεί στις 19 Μαρτίου 2020 καθώς επίσης επέκτεινε  το πεδίο εφαρμογής του, για τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο της συνέχισης  της Πανδημίας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά επιδημιολογικά δεδομένα. Επομένως,  όλα τα τμήματα του προσωρινού πλαισίου παρατείνονται για έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2021, ενώ το τμήμα για την παροχή στήριξης, μέσω ανακεφαλαιοποίησης παρατείνεται για τρεις μήνες, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Επιπλέον, η τροποποίηση αυτή, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εισάγει  ένα νέο μέτρο που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια της επιλέξιμης περιόδου αντιμετωπίζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 30 % σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, λόγω της πανδημίας». Ως εκ τούτου επισημαίνουν: «σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την παράταση που δόθηκε, η οποία και δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για τον απαιτούμενο χρόνο των αλλαγών που ζητούμε, παρακαλούμε να παρέμβετε ώστε να τροποποιηθεί άμεσα ο προβληματικός οδηγός του προαναφερόμενου προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και να βελτιωθούν όλες οι επίμαχες διατάξεις που αναφέρουμε στην συνημμένη επιστολή μας. Υπάρχει πλέον χρόνος, αρκεί να υπάρξει και η βούληση του Περιφερειάρχη να διαβουλευθεί μαζί μας, γιατί μόνο όφελος για την επιχειρηματικότητα μπορεί να υπάρξει μέσα από αυτό. Ο Επιμελητηριακός Θεσμός εκ του ρόλου του μπορεί να συμβάλλει στην οποιαδήποτε επίλυση προβλημάτων και διόρθωση αστοχιών που οδηγούν σε περιπέτειες και αχρείαστες προβληματικές καταστάσεις σχετικά με θέματα ανταγωνισμού και εναρμόνισης στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…