Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έως το τέλος του μήνα θα καταθέσει τις προτάσεις του στη Διακομματική ο δήμος Ξάνθης

Έως το τέλος του μήνα θα καταθέσει τις προτάσεις του στη Διακομματική ο δήμος Ξάνθης

0

Ενημέρωση από το δήμο για την επίσκεψη Μπακογιάννη

 Έως 20/10 ζητήθηκαν οι προτάσεις των παρατάξεων

Ενημέρωση για την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη εξέδωσε ο δήμος Ξάνθης. Όπως αναφέρεται, «ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέπτυξε τα θέματα που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα  στον Δήμο Ξάνθης και θα μπορούσαν να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής για την ανάπτυξη της περιοχής,  ενώ έδωσε  σημαντική  σημασία  στις συνεργασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή, με παράδειγμα τη συνεργασία που εξελίσσεται με τους Δήμους που βρίσκονται στις παραποτάμιες περιοχές του Νέστου, σημειώνοντας ότι όλοι μαζί πρέπει  να προχωράμε ως μια συγκροτημένη ομάδα που υποστηρίζει τη συνολική ανάπτυξη της Θράκης.

Η κα. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη γεωγραφική θέση και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής που την κάνει ξεχωριστή, ενώ σημείωσε ότι η Ξάνθη είναι γνωστή για την ιστορία της, τον πολιτισμό της, την παλιά πόλη και τον φυσικό πλούτο της, στα ορεινά, που της δίνει ξεχωριστή αξία.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της περιοχής και η κα. Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι εδώ και έναν περίπου χρόνο διεκδικεί και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει, να μετακινηθεί η εκπαίδευση των στελεχών της FRONTEX από την Πολωνία στη Θράκη, καθώς εδώ η εκπαίδευση θα έχει το πλεονέκτημα ότι οι δυνάμεις θα βρίσκονται κοντά στο πεδίο.

Η κα. Μπακογιάννη αναφερόμενη στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που για ένα διάστημα είχαν αυξημένες δυσκολίες με τον κορωνοϊό και τον αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισαν την «κρίση»,  είπε χαρακτηριστικά: «Σας θαύμαζε το πανελλήνιο, δεν υπήρχε δεύτερη συζήτηση στην Αθήνα». Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης σημείωσε ότι, οι Δήμοι είχαν τη συνεργασία των Επιστημόνων της Ξάνθης, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και του βουλευτή κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη,  αλλά κυρίως είχαν τη βοήθεια των πολιτών γιατί χωρίς την κοινωνία δε γίνεται τίποτα και «έτσι τα καταφέραμε», τόνισε».

Ο Δήμος Ξάνθης, όπως γνωστοποίησε, θα καταθέσει έως το τέλος του Οκτωβρίου 2020 τις προτάσεις του στην επιτροπή στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό καθώς θα έχει λάβει έως και τις 20 Οκτωβρίου τις προτάσεις όλων των παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μιχάλης Αμοιρίδης!

Όπως αναμενόταν σε ανεξαρτητοποίηση προχώρησε ο Μιχάλης Αμοιρίδης καθώς δεν έγινε δεκτό απ…