Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκπαιδευτική ρομποτική και soft skills από το Xanthi TechLab

Εκπαιδευτική ρομποτική και soft skills από το Xanthi TechLab

0

Μέσω του προγράμματος S.W.E.fLL

Το πρόγραμμα S.W.E.fLL έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία από μια σειρά προγραμμάτων (steam yourself, train your brain, glafx) το  Xanthi TechLab πραγματοποίησε σε συνεργασία με την eduACT ,έχοντας την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία αφενός εμπνέοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν τις επιστήμες μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης και αφετέρου καλλιεργώντας στους ενήλικους συμμετέχοντες ένα σύνολο δεξιοτήτων με τις οποίες θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας ομάδας μαθητών.

Είναι μια ευκαιρία για νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ.

Συνολικά 24 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών, με τη βοήθεια ενηλίκων εκπαιδευτών – μεντόρων (17+ ετών), θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν, θα ερευνήσουν. Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με τον αθλητισμό, όπου είναι και το φετινό θέμα του διαγωνισμού. Επιπλέον, θα κατασκευάσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3, το οποίο θα επιλύει αποστολές σε μια θεματική πίστα με LEGO μοντέλα κατασκευών.

Μικροί και μεγάλοι, όλοι μαζί συνεργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν τόσο χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες, όσο και αξίες ζωής που κάνουν την καινοτομία το καλύτερο μέσο για την απόκτηση της γνώσης.

Κορύφωση του προγράμματος αποτελούν μικρές γιορτές της γνώσης, στις οποίες θα μοιραστούν τις ιδέες τους οι ομάδες μεταξύ τους αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα στα TechLabs  στη Ξάνθη, Βέροια, Σπάρτη και Κέρκυρα, με την έμπρακτη υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

-Μαθητές από 9-16 ετών:

-Μέντορες από 17+ :

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…