Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια και στη ΦΕΞ

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια και στη ΦΕΞ

0

«Θράκη – Ξάνθη Ελεύθερη» και «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

 Διαθέσιμο σε ψηφιακή πλατφόρμα υλικό για την «Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»

 Η ΦΕΞ υποδέχεται τον Οκτώβριο με πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ αυτών και δύο εκθέσεις που είναι διαθέσιμες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και ψηφιακά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.

 «Θράκη – Ξάνθη Ελεύθερη»

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης μας προτείνει να ακολουθήσουμε τις δράσεις του Μουσείου για τα 100 χρόνια «Θράκη – Ξάνθη Ελεύθερη». Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης (1919-2019) και την πορεία προς την ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα (1920) το μουσείο παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση από ημερολόγια, έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, καρτ ποστάλ και γραμματόσημα, τα ιστορικά γεγονότα μιας πολυτάραχης εποχής. που έκριναν την τύχη της πόλης μας και διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της ως μέλους της ελληνικής επικράτειας. «Μαρτυρολόγια…Οι πρώτοι Όμηροι. Τα ντουρντουβάκια… Διασυμμαχική

κατοχή…».

 «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΦΕΞ και το Μουσείο οργανώνουν την ψηφιακή πλατφόρμα «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» με υλικό από τα προηγούμενα φεστιβάλ, με συνεντεύξεις, ημερίδες, έκθεση υλικού και αποσπάσματα συναυλιών. Πραγματοποιούνται ακόμη ξεναγήσεις στο μουσείο με έμφαση στην «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι».

 Πληροφορίες

Η Έκθεση «Θράκη – Ξάνθη Ελεύθερη» ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, και θα είναι διαθέσιμη από τις 9:00-14:30 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Πραγματοποιούνται ακόμη ξεναγήσεις στο μουσείο με έμφαση στην έκθεση «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι». Η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2541025421 είτε να στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση fexorg@gmail.com. Το κόστος εισόδου είναι 4€ για το κανονικό εισιτήριο και 1€ το μαθητικό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…