Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεκδικήσεις Ευρ. Στυλιανίδη για τους Παλινοστούντες Ομογενείς

Διεκδικήσεις Ευρ. Στυλιανίδη για τους Παλινοστούντες Ομογενείς

0

Ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων, την επαναφορά των προνοιακών επιδομάτων και μέριμνα για το συνταξιοδοτικό

 Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Αν. Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη, του Γενικού Γραμματέα κ.Πετραλιά και των αρμοδίων Γ. Διευθυντών διεκδίκησε για τους Ποντίους Ομογενείς :

1. Την ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων που είχε εγγυηθεί το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα, ώστε να μη κινδυνεύσουν τα σπίτια τους από την αδυναμία τους να καταβάλουν τα οφειλόμενα κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

«Δε ζητούμε κύριε Υπουργέ να χαρίσετε τίποτε στους ανθρώπους που έκαναν τόσα πολλά για την Ελλάδα. Ζητούμε να προστατέψετε δημογραφικά τη Θράκη, αφήνοντας τους να ριζώσουν εδώ. Το σπίτι τους είναι η ρίζα τους και κανένας δε δικαιούται να την κόψει. Ας μην είμαστε αχάριστοι σε ανθρώπους που πάλεψαν για την Ελλάδα από γενιά σε γενιά κόντρα σε απίστευτες διώξεις και δυσκολίες. Ας μειώσουμε την δόση της ετήσιας καταβολής του δανείου τους και ας σώσουμε έτσι την προοπτική διαμονής των οικογενειών τους στην Θράκη».

2. «Να αλλάξει ο νόμος του Υπουργείου Εργασίας που θέτει ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης για τους Ομογενείς τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, διότι το κύριο κύμα των Ποντίων ήλθε στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή μετά το 1991, ΠΡΙΝ 30 χρόνια. Το υπάρχον καθεστώς είναι παντελώς άδικο».

3. «Να επανέλθουν τα μικρά προνοιακά επιδόματα για τους ελάχιστους Έλληνες Ποντίους που έχουν απομείνει εν ζωή, ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακα τους μια που οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι. Αυτό είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ανθρωπιάς προς Έλληνες πατριώτες που πάντα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό του για την Ελλάδα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…