Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ “Χτίζει” τείχη προστασίας αναμένοντας τους φοιτητές του το ΔΠΘ

“Χτίζει” τείχη προστασίας αναμένοντας τους φοιτητές του το ΔΠΘ

0

Ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματα του  χειμερινού εξαμήνου – Όλα εξ αποστάσεως την πρώτη εβδομάδα ανακοίνωσε το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

 

Μ. Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης: «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας»

Οδηγίες για την προστασία και ενημέρωση για τον κορωνοϊό μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου  στο “youtube”

 

Το μοντέλο του συνδυασμού των μεθόδων διδασκαλίας με δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως και με διαφορετικές αναλογίες μεταξύ τους, έχουν επιλέξει τα τμήματα των Σχολών του ΔΠΘ προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας από την πανδημία χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η μετάδοση της ακαδημαϊκής γνώσης.  Ιδιαίτερα στο σκέλος της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και των μέτρων προστασίας έχει γίνει μια μεγάλη προετοιμασία από μια ομάδα καθηγητών που έχει συσταθεί.

Μ. Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης: «Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας»

Μιλώντας στο «Ε» Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κα Μαρία Μιχαλοπούλου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει και εξαιτίας της δυνατότητας ευελιξίας στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό που θα αναλάβει καθήκοντα θα ολοκληρωθεί ομαλά όλο το ακαδημαϊκό έτος: «Είμαι αισιόδοξη γιατί έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο προετοιμασίας. Όλα τα Τμήματα έχουν κάνει το σχεδιασμό τους σε σχέση με τη δια ζώσης διδασκαλία είτε στα εργαστήρια είτε κλινικού έργου και θεωρητικά μαθήματα που θα γίνονται ανά ομάδες φοιτητών. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και να υποδεχτούμε τους φοιτητές μας . Για τους πρωτοετείς θα ισχύσει η διαδικασία της ενσωμάτωσης στη βάση δεδομένων που θα ολοκληρωθεί της επόμενες μέρες  ώστε να πάρουν το πάσο και ότι χρειάζονται. Τόσο οι φοιτητικές εστίες όσο και οι λέσχες λειτουργούν με βάση το πρωτόκολλο για τον covid».

Οδηγίες για την προστασία και ενημέρωση για τον κορωνοϊό μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου  στο “youtube”

Ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό υλικό που στόχο έχει την προστασία των φοιτητών και στην υπεύθυνη ενημέρωση για τον κορωνοϊό έχει παραγάγει η ομάδα που απαρτίζεται από τους: Κωνσταντινίδη Θεόδωρο, Καθηγητή Υγιεινής, την κα Κεδράκα Αικατερίνη Αν. Καθηγήτρια Διδακτικών κι Επαγγελματικών Δεξιοτήτων των Βιοεπιστημόνων, τον κ. Καρακασιλιώτη Ιωάννη Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Βιολογίας – Μοριακής Ιολογίας, την κα Νένα Ευαγγελία Επίκουρη Καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής Κοινωνικής Ιατρικής και Ιατρικής Εργασίας και το διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης. Το υλικό περιέχει

οδηγίες για την προστασία από την covid 19 κατά την παρουσία  στους χώρους εκπαίδευσης, στις ερευνητικές υποδομές και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι 3 ενότητες αφορούν εισαγωγικά στοιχεία για την COVID19 και τα μέσα προστασίας, τα πρωτόκολλα λειτουργίας των πανεπιστημίων και ζητήματα ευαισθητοποίησης στην κατάσταση κρίσης. Το υλικό αυτό μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος από τον κανάλι του πανεπιστημίου “youtube”.

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης: Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2020-2021 ξεκινούν Δευτέρα 5-10-2020

Σημειώνεται ότι την πρώτη εβδομάδα, από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2020 όλα τα μαθήματα για όλα τα εξάμηνα θα γίνουν εξ αποστάσεως. Ενώ από τις 14-10-2020 και μετά τα μαθήματα θα γίνονται ακριβώς όπως καθορίζονται από το πρόγραμμα διδασκαλίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι για τους φοιτητές μόνο του 1ου  εξαμήνου θα αναρτηθεί ανακοίνωση με τα links των μαθημάτων προκειμένου να τα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως.

Οι φοιτητές από το 3ο εξάμηνο και πάνω θα αναζητούν τον σύνδεσμο σύνδεσης για κάθε μάθημα στο αντίστοιχο e-class του μαθήματος (στην περιοχή έγγραφα ή ανακοινώσεις).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…