Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς παρελάσεις η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Χωρίς παρελάσεις η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

0

Ως μέτρο προστασίας κατά του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσε την απόφαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού , όπως γνωστοποίησε χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι «σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων. Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του».

Επαναλαμβάνοντας πως συγκριτικά με άλλες χώρες, η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  τόνισε για άλλη μία φορά ότι «χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός», εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για τις κλειστές δομές και τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

«Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο  τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές», υποστήριξε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Θάσο

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις   Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε …