Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Aurora – παρουσίαση δισκογραφικής δουλειάς

Aurora – παρουσίαση δισκογραφικής δουλειάς

0

Εκδήλωση στο μουσείο για την πρώτη δισκογραφική παραγωγή της διεθνούς φήμης λυρίστριας Λίνας Παλερά

Το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της διεθνούς φήμης λυρίστριας Λίνας Παλερά με τίτλο Aurora.

Οι διοργανωτές προετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο και πολύμορφο μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από Ορφικούς Ύμνους, περνάει σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και καταλήγει σε σύγχρονα ρυθμικά μοτίβα το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Περιορισμένες θέσεις, είσοδος με προσκλήσεις, 5€ με κρασί.

Η συναυλία πραγματοποιείτε με σκοπό την ενίσχυση του Μουσείου.

AURORA είναι η αυγή

Είναι η αδερφή του Ήλιου και της Σελήνης, η μητέρα του Αυγερινού.

Σήμερα, μπορούμε να την δούμε στο Βόρειο Σέλας- Aurora Borealis, με τις μοναδικές καμάρες των πολλαπλών χρωμάτων να εμφανίζονται στο μαγνητικό πεδίο της γης. Αυτό το άλμπουμ είναι αφιερωμένο σε αυτήν, την αυγή, τον αγγελιοφόρο, τον οδηγό, τον ταξιδιώτη.

Μια δέσμη φωτός λοιπόν μας ταξιδεύει στον χρόνο στο τραγούδι των Σειρήνων, στα άδυτα του Άδωνη , σε χορό αιθέριων πλασμάτων… στον μοναδικό ήχο της λύρας αλλά και σε ηλεκτρονικούς ηχητικούς παλμούς και μας προσγειώνει με τη διασκευή του Απόστολου Καλδάρα ‘Ένα τραγούδι από το Αλγέρι, ‘Un melodie d’Alger’ αυτή τη φορά τραγουδισμένο στα γαλλικά στην δεύτερη και συν-επίσημη γλώσσα της χώρας (Αλγερίας)

Η Λίνα Παλερά είναι μία διεθνούς φήμης λυρίστρια με ζωντανές εμφανίσεις σε αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ, διεθνή συνέδρια όπως στο ‘Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης’ και στο φεστιβάλ της Φραγκφούρτης ‘MusicMesse’.

Έχει μια εκτενή δισκογραφία ως κιθαρίστρια και τραγουδίστρια.

Το ‘Aurora’ είναι το πρώτο της άλμπουμ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αρχαία ελληνική λύρα. Αγαπάει να διδάσκει την λύρα σε παιδιά και ενήλικες και αυτός είναι και ο λόγος που είναι Υπεύθυνη των Μουσικών Προγραμμάτων Διδασκαλίας στην Μουσική Ακαδημία ‘lyreacademy.com’.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…