Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ατομικά σουφλέ με λαχανικά και παρμεζάνα

Ατομικά σουφλέ με λαχανικά και παρμεζάνα

0

200 γραμμ. λαχανικά επιλογής σας (σπανάκι, καρότο, μπρόκολο κ.λπ.)

2 αβγά

1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light

2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.γ. βασιλικός

ξίδι μπαλσάμικο

ελαιόλαδο

αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα λαχανικά σας και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μιξεράκι χτυπάτε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνετε τα λαχανικά και ανακατεύετε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Βουτυρώνετε πυρίμαχες φορμίτσες και μοιράζετε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τες σε κυβάκια. Ζεματίστε τις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο και βασιλικό. Βγάλτε τα σουφλεδάκια και προσθέστε τη ντομάτα από πάνω ως γαρνιτούρα.

  • Ταχινόπιτα – Κέικ

    Ξηρά συστατικά: 2 και ½ φλιτζάνια (380 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 και 1/2 κουταλάκι …
  • Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…
  • Ελιόπιτα

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κ.γ. baking powder 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 φλ. ελιές μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…