Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αρρυθμίες στο Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης

Αρρυθμίες στο Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης

0

Πολίτες καλούνται να υποβάλλουν 2 φορές αιτήσεις και να τις διπλοπληρώσουν!

 

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

 

 

Αναταραχή επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο Κτηματολογικό Γραφείο Ξάνθης,   φαινόμενο που γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες που προσέρχονται για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους ενώ υπάρχουν κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι έχει συμβεί που αφορά την λειτουργία της υπηρεσίας και έχει αντίχτυπο στους πολίτες. Να διευκρινίσουμε ότι επειδή το Κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί στον δήμο Ξάνθης το Κτηματολογικό Γραφείο λειτουργεί μέσα στο Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενιαία υπηρεσία. Αυτό δεν συμβαίνει για τους δήμους Μύκης και Αβδήρων που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.

Πολίτες πληρώνουν 2 φορές για την έκδοση εγγράφων

Τα στοιχεία που παραπέμπουν στον συλλογισμό ότι υπάρχουν αρρυθμίες στην εν λόγω υπηρεσία είναι τα ακόλουθα: Α) Η απότομη υποχρεωτική αλλαγή υπεύθυνου υποθηκοφύλακα και η υποχρεωτική ανάληψη καθηκόντων βάση νόμου από άλλο από 1/10/2020 Β)η διπλοπληρωμή  με το αντίτιμο των 45 ευρώ κάθε φορά από πολίτη που υπέβαλλε αίτηση για την έκδοση εγγράφων που αφορούν την ιδιοκτησία του στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Τι μας καταγγέλλει ο …παθών  

Πολίτης προσήλθε στην υπηρεσία να υποβάλει αίτηση για έκδοση εγγράφων. Κατέβαλε το ποσό των 45 ευρώ και έλαβε ένα χαρτί που πιστοποιεί ότι υπέβαλλε αίτηση για την έκδοση εγγράφων χωρίς όμως να αναφέρει ότι κατέβαλε το παραπάνω ποσό. Αυτό συνέβη τον προηγούμενο μήνα. Ειδοποιήθηκε από την υπηρεσία και προσήλθε τις προηγούμενες μέρες όμως αντί να παραλάβει τα έγγραφα του ζητήθηκε να υποβάλλει ξανά αίτηση και να καταβάλει εκ νέου και το αντίτιμο των 45 ευρώ. Από ατολμία ίσως ή από υπερβολική ευγένεια δεν αντέδρασε παρότι είχε το χαρτί που πιστοποιούσε ότι είχε υποβάλλει αίτηση όπου αναγράφονται και η ημερομηνία. Κατέβαλλε εκ νέου το ποσό που του ζητήθηκε και πήρε νέα ημερομηνία για να παραβάλει τα έγγραφα. Αυτό που ωστόσο μας μετέφερε ήταν μια αναστάτωση που επικρατούσε στο χώρο που ήταν φανερό ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Στην προσπάθεια μας να διερευνήσουμε το θέμα καθώς αφορά δημόσια υπηρεσία αυτό που καταφέραμε να μάθουμε είναι πως ο/η νέος υπεύθυνος που ορίστηκε από τις 1/10 έχει στα χέρια του την λίστα αυτών που υπέβαλλαν αιτήσεις προτού αναλάβει, δεν έχει όμως στο ταμείο τα ποσά που κατέβαλαν. Γι αυτό τους καλεί να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις και να πληρώσουν γιατί διαφορετικά θα κληθεί να τα καταβάλλει ο ίδιος!

Το ερώτημα τι έγιναν τα χρήματα παραμένει αναπάντητο ενώ εντύπωση προκαλεί πως μια δημόσια υπηρεσία που συναλλάσσεται με πολίτες δεν εκδίδει αποδείξεις για κάθε συναλλαγή παρά μόνο κάτι πρόχειρα χαρτάκια…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthpoopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…