Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποχώρησε από το περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη του περιφερειάρχη

Αποχώρησε από το περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη του περιφερειάρχη

0

Μύδροι από την Περιφερειακή Σύνθεση: «Λιποτάκτης ο Μέτιος»

Υπερψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης για συζήτηση επί του προγράμματος μη επιστρεπτέας επιχορήγησης

 

Άδοξα έληξε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των έκτακτων μέτρων, αφού αποχώρησε η παράταξη του περιφερειάρχη. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» με αιχμηρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει «λιποτάκτη» τον Χρήστο Μέτιο και σημειώνει: «πολύ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μέτιος επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά ήταν η πρώτη φορά που κατά το κοινώς λεγόμενο «το τερμάτισε». Όταν το Σώμα αποφάσισε με 25 «ναι», έναντι 20 «όχι» να  εισαχθεί στην ημερήσια διάταξή το αίτημα μας για συζήτηση επί του Προγράμματος μη επιστρεπτέας Ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγων Covid-19, ο κος Μέτιος δήλωσε ότι «η παράταξη του δεν θα συμμετέχει» και αυτοστιγμεί, άπαντες οι Σύμβουλοι του αποχώρησαν από τις οθόνες τους!

Ο κος Μέτιος κατέχει πλέον τον ντροπιαστικό τίτλο του πρώτου Περιφερειάρχη που αποχωρεί από συζήτηση θέματος, αρνούμενος να συμμετέχει τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του.

Ο κος Μέτιος προτίμησε τη φυγή αντί για τη βάσανο της συζήτησης επί ενός θέματος που αφορά την τοπική μας οικονομία όσο τίποτε άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή, που μάλιστα ο κορωνοϊός επέστρεψε και χτυπά ακόμη πιο βάναυσα τις επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας!

Ο κος Μέτιος επέλεξε να ΦΥΓΕΙ από μία συζήτηση, για ένα θέμα που η Περιφερειακή Σύνθεση εξ αρχής χαιρέτισε θετικά, ωστόσο κρίναμε απαραίτητο να γίνουν κάποιες διορθώσεις στο Πρόγραμμα, ώστε το αυτό να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερες πληττόμενες ομάδες επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο κος Μέτιος επέλεξε να ΦΥΓΕΙ από μία συζήτηση, την οποία θα έπρεπε να είχε προκαλέσει ο ίδιος, πριν καν συντάξει το Πρόγραμμα, με τη συμμετοχή των παρατάξεων, και των παραγωγικών φορέων στο Συμβούλιο καθώς ο πρωταρχικός ρόλος του οργάνου είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ των απόψεων.

Ο κος Μέτιος επέλεξε να ΦΥΓΕΙ και με τη στάση του αυτή δήλωσε ξεκάθαρα την αποστροφή του στη Δημοκρατία, το Διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Ο κος Μέτιος επέλεξε να ΦΥΓΕΙ και γι’ αυτό είναι έκθετος και υπόλογος απέναντι στο Σώμα προφανώς, αλλά πρωτίστως και κυρίως απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ που στενάζει υπό το άχθος των συνεπειών του κορωνοϊού. Και τώρα καλείται να επωμιστεί και το άχθος των λανθασμένων πολιτικών επιλογών του Περιφερειάρχη, που προβάλλει την εικόνα του ηττημένου και του ανήμπορου να διοικήσει.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συναισθανόμενες την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και διατύπωσαν προτάσεις για την τροποποίηση και βελτίωση του προγράμματος προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας, των επαγγελματιών αλλά και εργαζομένων του τόπου μας.

Οι προτάσεις για την βελτίωση του προγράμματος είναι στην διάθεση και της διοίκησης και της κοινωνίας, παρά τη στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε την υπερψήφισή τους.

Ως Περιφερειακή Σύνθεση συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εκφράζοντας την αγωνία της κοινωνίας!

Ο κος Μέτιος μπορεί, αν το επιθυμεί, να φύγει…».

 

Οι προτάσεις της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» επιθυμεί να υιοθετηθούν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, που αφορούν:

1.την εποχικότητα

2.την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

3.τη συμπλήρωση της λίστας των ΚΑΔ

4.την αύξηση του ορίου της επιχορήγησης

5.το de minimis και

6.την προσθήκη επιστημονικών ειδικοτήτων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…