Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αγγέλομεν υπερηφάνως

Αγγέλομεν υπερηφάνως

0

Ως λαός είμαστε υπερήφανοι. Για την ιστορία μας, για την φιλοσοφία μας, για την θρησκεία μας, για την ανδρεία μας και τελευταίως και για τα ποτά μας. Σαν αυτά πού πίνουμε εμείς ούτε στο όνειρό τους οι άλλοι λαοί και κυρίως οι οπαδοί. Εμείς δεν το ξέρουμε απλώς, θριαμβολογούμε για την απαράμιλλη αυτή επιτυχία μας κυρίως εντός των συνόρων μας από τις εσχατιές του βορρά έως νήσου Γαύδου μετά της υφαλοκρηπίδος αυτής.

Όποιος τολμάει ας αμφισβητήσει την δική μας ΑΟΖ του εύγευστου τσίπουρου. Δεν υπάρχει μέρα ή νύχτα που να μην ακούσω σε όλους τους υπαίθριους χώρους και έναν καλό λόγο για το απαράμιλλο ποτό του τσίπουρου και ιδιαιτέρως με γλυκάνισο που περιέχει επτά αποδεδειγμένα στοιχεία ωφέλιμα για την υγεία. Δεν είμαστε μόνον πότες εκ συνήθειας αλλά και ιατροί ως εκ παραδόσεως πότες.

Στην πλατεία, στην παραλία και στην Πελασγία ακούς  νυχθημερόν ‘’πάμε για ένα τσίπουρο, ήπιαμε κάτι τσίπουρα, χθες πήγαμε για τσίπουρα ή ακόμη πίνεις δύο τσίπουρα και κοιμάσαι περδίκι’’. Το τσίπουρο μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και βγαίνει μόνον με τα ούρα. Είναι ένα εθνικό προϊόν πλέον που φέρει την σφραγίδα των εθνικών αγώνων και της παλιγγενεσίας. Η λέξη τσίπουρο είναι πλέον συνδεδεμένη με το όνομα του Περικλή, του Θουκυδίδη και του Παρθενώνος. Δεν νοείσαι Έλλην αν δεν καταναλώνεις συγκεκριμένη ποσότητα του συγκεκριμένου αλκοολόχου ποτού τόσο κατά την απογευματινή ραστώνη όσο και κατά την πιεστική εργασία  τις πρωινές ώρες εντός του Δημοσίου γραφείου στο οποίο υπηρετείς το Δημόσιο συμφέρον απαρεγκλίτως.

Αλλά, το τσίπουρο δεν είναι μία απλή λέξη, είναι και μία μεγάλη ιδέα συνυφασμένη με τον ανδρισμό και την επίδειξή του. Αν δεν πίνεις τσίπουρο μάλλον είσαι κουνιστός, μόνον η μεγάλη ιδέα του τσίπουρου επιβεβαιώνει το ακαταμάχητον των σεξουαλικών σου επιδόσεων και αποδεικνύει το υψηλό φρόνημα των γνώσεων επί παντός επιστητού και πάσης στύσης. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς ποτέ κανένα βιβλιοπωλείο ούτε να μάθεις τους πρώτους στίχους του ύμνου εις την ελευθερία, αρκεί η απόδειξη του νηφάλιου του χαρακτήρα σου με την κατάποσιν πέντε τσίπουρων και η δήλωσή σου πως από μικρό παιδί είσαι οπαδός του Θρύλου, από τον Μάρτον Μπούκοβι ακόμη. Έτσι γεννιώνται τα υπερήφανα κράτη και διαιωνίζεται η φήμη του ανεπανάληπτου επιθετικού άσου Μάϊκ Γαλάκου.  Εκείνη η έρμη η Αρβελέρ χρόοοονια τώρα προσπαθεί να κρατηθεί στη δημοσιότητα με απόψεις περί του Αριστοτέλη και του Νίτσε και συνεχώς αποτυγχάνει αποτυχίαν οικτράν και παταγώδη.

Οι σύγχρονοι άτλαντες της πατρίδας μας συναντιούνται καθημερινά προσωπικά ή μέσω των κινητών τηλεφώνων τους μάρκας Samsung και Huawei και αναλύουν όλες τις φάσεις των penalties με ευφυΐα κώνωπος του ανωφελούς και στην συνέχεια δίνουν ραντεβού στα τσιπουράδικα εφ όσον βέβαια συνοδεύονται με φρεσκοτυγανισμένο γαύρο για να επαινέσουν τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους μεγάλους της γενιάς των Πειραιωτών Γαύρων. Με συγχωρείτε, σταματώ εδώ, βρίσκομαι μάλλον προ καρδιακής προσβολής ή πριν την στομαχική μου ανακούφιση με έναν μεγάλο και ολοκληρωτικό εμετό.

Η πόλη οσονούπω θα ‘’εάλω’’.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…