Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αναστολή για όλους πλην Ρουπακιά εισηγήθηκε η Εισαγγελέας

Αναστολή για όλους πλην Ρουπακιά εισηγήθηκε η Εισαγγελέας

0

Οργή από την Πολιτική Αγωγή. Θ. Καµπαγιάννης: «Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέµατα προς το δικαστήριο»

Να δοθεί αναστολή σε όλους τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, εισηγήθηκε προς το δικαστήριο η Εισαγγελέας της έδρας Αδαµαντία Οικονόµου.

Στην εισήγησή της, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε µεταξύ άλλων ότι κανείς από τους καταδικασθέντες παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί στο στάδιο της ανάκρισης ή µετά τις αποφυλακίσεις τους.  «Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούµενοι είχαν γνωστή διαµονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο οπότε τους ζητηθεί και δεν είναι ύποπτοι φυγής», δήλωσε η Εισαγγελέας.

Η εισήγησή της προκάλεσε οµοβροντία πυρών από την Πολιτική Αγωγή. Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, δικηγόρος του ΠΑΜΕ τόνισε µεταξύ άλλων, «Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που καταδικάστηκε το ´79 σε µια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόµβες σε κινηµατογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συµπεριφορά του κ. Λαγού». Ο δικηγόρος των αιγύπτιων ψαράδων Κώστας Παπαδάκης συµπλήρωσε, «τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήµατα και µετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουµένων», ενώ και ο Θανάσης Καµπαγιάννης δήλωσε: «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήµατα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληµατικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέµατα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προµήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαµηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενηµερώσει.»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…