Αρχική Χωρίς κατηγορία Διαγνωστικά τεστ για τους φοιτητές προτείνει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Διαγνωστικά τεστ για τους φοιτητές προτείνει ο Μιχάλης Αμοιρίδης

0

Απευθύνεται στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ζητώντας την επαγρύπνηση και κινητοποίησή του ως προς την έλευση των φοιτητών

Προτείνει σύγκληση του συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΔΠΘ

 

Στον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη απευθύνεται ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, προκειμένου να ζητήσει την επαγρύπνηση και κινητοποίησή του για τους κινδύνους διάδπσης του κορωνοϊού που δημιουργεί η έλευση των φοιτητών της Πολυτεχνικής για το νέο εξάμηνο. Όπως επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης, στην περιοχή μας που ταλαιπωρήθηκε και επλήγη σημαντικά από την πανδημία, θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες. Προτείνει δε, τη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΔΠΘ και τη διενέργεια μοριακών τεστ στους φοιτητές.

Στην επιστολή του, ο ίδιος σημειώνει: «κε Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, η Ξάνθη ήταν από τις πρώτες περιοχές που είχε ιδιαίτερα προβλήματα από τον κορωνοϊό. Σήμερα η κλίμακα που το ζήσαμε αποτελεί παρελθόν, όμως το πρόβλημα δεν παύει να είναι ακόμη ενεργό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ξαναπαρουσιάσει έξαρση στην περιοχή μας. Οι συνέπειες δεν είναι παρελθόν και δεν πρέπει να δημιουργηθούν λόγοι να γίνουν ακόμη πιο οδυνηρές για όλους μας. Για αυτό και επιπλέον των γενικότερων μέτρων και οδηγιών που πρέπει που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και της πολιτικής προστασίας, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο εξής :

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά στα τμήματα της Ξάνθης. Χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα θα έρθουν να παρακολουθήσουν, όπως είναι φυσιολογικό, τα μαθήματα τους. Πολλοί προέρχονται από μέρη που σήμερα παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και συνεπώς θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες κάποιοι εξ αυτών να είναι φορείς. Εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας είναι επίσης πιθανό να μην εμφανίζουν συμπτώματα. Συνεπώς είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα υπάρξει αυξημένη πιθανότητα της διασποράς του ιού στη Ξάνθη, μέσω των εκπαιδευτικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων τους.

Προτείνω να ενεργοποιήσετε άμεσα το συντονιστικό όργανο για αυτό το σκοπό ως έχετε αρμοδιότητα, καλώντας να συμμετάσχει σε αυτό απαραίτητα και η διοίκηση του ΔΠΘ, ώστε να συζητηθεί και να εφαρμοσθεί σχέδιο ενεργειών για την πρόληψη και περιορισμό διασποράς του COVID-19 στη Ξάνθη. Νομίζω ότι μεταξύ άλλων, ένα πρώτο μέτρο είναι ο άμεσος προληπτικός έλεγχος των φοιτητών με διαγνωστικά τεστ. Θα προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις για όλους μας. Η επανάληψη φαινομένων της άνοιξης δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθούν στην περιοχή μας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το κυνήγι του σταυρού Κορυφώνεται το κυνήγι του σταυρού. Πάνε κι έρχονται  οι κάρτες των υ…