Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1,3 δισ. ευρώ έως την Παρασκευή πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι

1,3 δισ. ευρώ έως την Παρασκευή πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι

0

Διπλή δόση ΕΝΦΙΑ και μία δόση φόρου εισοδήματος

Διπλή δόση ΕΝΦΙΑ και μία δόση φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ πρέπει να καταβάλλουν μέχρι την Παρασκευή οι φορολογούμενοι. Παράλληλα, στο τέλος Οκτωβρίου «ξεπαγώνουν» οι ρυθμίσεις παλαιών χρεών, οι οποίες είχαν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, για όσους οφειλέτες ανήκουν στις πληττόμενες κατηγορίες.

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι οι πρώτες πληρωμές, καθώς η 1η δόση του Σεπτεμβρίου προστέθηκε στη δόση του Οκτωβρίου, εξαιτίας της καθυστέρησης που υπήρξε στην έκδοση των εκκαθαριστικών λόγω των συμψηφισμών με τις απώλειες εσόδων από ενοίκια. Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 2,6 δισ. ευρώ που περιμένει να εισπράξει, συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών από τον φετινό ΕΝΦΙΑ, οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν σχεδόν 900 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιπες 4 μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Για τον φόρο εισοδήματος είναι η τέταρτη δόση και το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 3,2 δισ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι υπόλοιπες 4 μηνιαίες δόσεις, θα πρέπει να εξοφληθούν έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Επίσης, στο τέλος της εβδομάδας ενεργοποιούνται και πάλι οι ρυθμίσεις παλαιών οφειλών (π.χ. 120 δόσεις), οι οποίες είχαν ανασταλεί από τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και μισθωτούς, που είχαν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού. Διευκρινίζεται ότι στο τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός, ενώ όλες οι προηγούμενες δόσεις μπορούν να εξοφληθούν από την 1η Μαΐου 2021 και να πληρωθούν είτε σε 12 άτοκες δόσεις, είτε σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…