Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζεστά γεύματα στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ζεστά γεύματα στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

0

Τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία ήταν κλειστά

Η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσει και η διανομή των ζεστών σχολικών γευμάτων, στους μαθητές των σχολείων των δήμων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για πρώτη φορά τα σχολικά ζεστά γεύματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, καθώς τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις, που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε, τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, καθώς οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών, έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε το κράτος «να στηρίζει στις δύσκολες μέρες αυτές και δη του κορωνοϊού, τις οικογένειες που έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη». Όπως τόνισε, πέρα από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα κριτήρια είναι και διατροφικά, αφού το πρόγραμμα επιδιώκει και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από γεύματα τα οποία είναι σωστά δομημένα.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, είχε απευθύνει ερώτηση για τα δωρεάν σχολικά γεύματα, επικαλούμενος στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, απορροφήθηκε μικρό μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Η υφυπουργός με τη σειρά της, εξήγησε πως οι μειώσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού με το συνακόλουθο κλείσιμο των σχολείων.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε πως η πολιτική των σχολικών γευμάτων αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία την οποία σκοπεύουν να διατηρήσουν με θέρμη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …