Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τόνι Πόποβιτς: Ο φημολογούμενος νέος προπονητής του ΑΟΞ αποχώρησε από την ομάδα του στην Αυστραλία

Τόνι Πόποβιτς: Ο φημολογούμενος νέος προπονητής του ΑΟΞ αποχώρησε από την ομάδα του στην Αυστραλία

0

Έκανε λόγο για ευκαιρία να δουλέψει ξανά στην Ευρώπη

Το όνομα του 47χρονου Τόνι Πόποβιτς, προπονητή της Περθ Γκλόρι της Αυστραλίας είχε ακουστεί ως του επόμενου προπονητή του ΑΟΞ, μετά την αγορά της Ξανθιώτικης ΠΑΕ από τον ομογενή Μπιλ Πάππας. Μάλιστα φημολογούνταν ότι αυτό θα γινόταν μόνο εάν η ομάδα της Ξάνθης καταφέρει να παραμένει στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο η Περθ Γκλόρι ανακοίνωσε εχθές την απόφαση του μέχρι πρότινος προπονητή της Τόνι Πόποβιτς να αποχωρήσει, ενώ ο ίδιος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ευκαιρία να δουλέψει ξανά στην Ευρώπη λέγοντας: “Έχω έρθει τώρα μια ευκαιρία να συνεχίσω στην Ευρώπη, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους που έκανα το χρόνο μου στο Περθ τόσο ευχάριστο. Εύχομαι στο σύλλογο όλα τα καλύτερα και είναι σίγουρα σε καλά χέρια.”

Απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν όντως ο Πόποβιτς, εννοεί την Ξάνθη όταν μιλάει για την ευκαιρία του να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, και ο νέος ιδιοκτήτης φέρει έναν τόσο επιτυχημένο και φιλόδοξο προπονητή της Αυστραλίας στην Ξάνθη, παρότι θα αγωνίζεται στη Β΄Εθνική, αυτό σημαίνει ότι όντως έχει μεγάλα όνειρα για την ομάδα και θέλει να την επαναφέρει άμεσα στην Superleague1.

Ο 47χρονος Κροατικής καταγωγής Αυστραλός προπονητής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στην  Sydney FC, στην οποία είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, για να ακολουθήσει το μεγάλο άλμα στην Αγγλία και την Κρίσταλ Πάλας  ως βοηθός του Dougie Freedman. Τον Μάη του 2011 επέστρεψε στην Αυστραλία για να αναλάβει πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην  Western Sydney της οποίας τον πάγκο έμεινε μέχρι το 2017 κατακτώντας μάλιστα και το Ασιατικό Champions League(!) το 2014. Όντας από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και όλη την Ασία ο Πόποβιτς είχε αρκετές προτάσεις με τον ίδιο να επιλέγει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να κάτσει στον πάγκο της Τουρκικής Καραμπούκσπορ, από τον πάγκο της οποίας αποχώρησε μετά από 11 ματς. Για να επιστρέψει στην Αυστραλία για την Perth Glory την οποία οδήγησε στον δεύτερο μεγάλο τελικό στην πρώτη του σεζόν ενώ φέτος την οδήγησε μέχρι το Final 4, ενώ τώρα θέλει να κάνει το βήμα της επιστροφής στην Ευρώπη. Ίσως μέσω της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …