Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα ΤΑΙΠΕΔ: Ο κορωνοϊός καθυστερεί τις αποκρατικοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

ΤΑΙΠΕΔ: Ο κορωνοϊός καθυστερεί τις αποκρατικοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

0

Αναθεώρησε το χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου στην περιοχή της βόρειας Ελλάδας, προχώρησε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, με τη σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Οι αλλαγές συνδέονται άρρηκτα με την κρίση του κορωνοϊού και τις συνθήκες ρευστότητας που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική –και όχι μόνο- αγορά. Μάλιστα, ανώνυμες πηγές, οι οποίες μίλησαν στο ΑΜΠΕ, υποστήριξαν ότι μελετούνται όλες οι κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην προσέλκυση επαρκούς επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην επίτευξη μιας σωστής αποτίμησης, η οποία θα ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις του Ταμείου.

Τι γίνεται με την Εγνατία Οδό

Στο πλαίσιο αυτό, όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, για τoν οποίo προβλέπεται η 35ετής παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας, συντήρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης, η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών μετατέθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου, παρότι αρχικά εξέπνεε στα τέλη Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου –αντί της 30ής Αυγούστου- , ενώ η ημερομηνία για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας μετατέθηκε για τις 2 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, ακόμα και εντός του 2021 ενδέχεται να προκηρυχθεί -αν οι συνθήκες το επιτρέψουν- ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 388 θέσεων και χερσαίας ζώνης έκτασης 76 στρεμμάτων.

Στην περίπτωση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ακίνητου έκτασης 126,6 στρεμμάτων, με εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μέτρων, η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει στο α’ εξάμηνο του 2021.

Σχετικά τέλος, με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), για την οποία προγραμματίζεται η πώληση του 24,02% του μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ. ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ), η κατάσταση παραμένει ως έχει, με το Ταμείο να θέτει ως προτεραιότητα την αξιολόγηση των εναλλακτικών σεναρίων και την πρόσληψη συμβούλων για την επιλογή της μεθόδου αξιοποίησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΝΦΙΑ-Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις λαθών

Ποια είναι η  διαδικασία που μειώνει τον φόρο ακινήτων Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως όσοι…