Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Ανοχύρωτες οι δομές των γηροκομείων, δεν μπορούν να κάνουν τεστ στο Νοσοκομείο

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Ανοχύρωτες οι δομές των γηροκομείων, δεν μπορούν να κάνουν τεστ στο Νοσοκομείο

0
syriza xanthi pinakida

Κριτική της ΝΕ στις κυβερνητικές επιλογές για σχολεία, προαναχωρησιακά κέντρα και γηροκομεία

 Καταλογίζονται ευθύνες στους δήμους και την Περιφέρεια. Χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη η διοίκηση του Νοσοκομείου

Αδυναμία και αποτυχία χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την προστασία ευάλωτων πληθυσμών σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, κατηγορώντας την ότι «επί πέντε μήνες η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αποτελεσματικά το χρόνο που της δόθηκε από την κοινωνία, ώστε να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θεώρησε ότι με την καραντίνα, το πρόβλημα θα λυνόταν από μόνο του». Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση, «σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες ομάδες που φιλοξενούνται μαζικά σε περιορισμένους χώρους (γηροκομεία, κέντρα προστασίας παιδιών, Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης), θα έπρεπε να υπάρχει συνεχής μέριμνα και επαγρύπνηση. Ωστόσο κανένα συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει εφαρμοστεί, πέρα από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και επισκέψεων».

Ειδικά δε για την περίπτωση της Ξάνθης, όπως τονίζεται, «ο δανεικός μοριακός αναλυτής, στο νοσοκομείο Ξάνθης, επεστράφη εκεί όπου ανήκε. Οι εκκλήσεις των εργαζομένων και των τοπικών φορέων για μοριακό αναλυτή PCR, έτσι ώστε να είναι άμεσα τα αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, αλλά και την πραγματοποίηση προγραμματισμένων χειρουργείων, που συσσωρεύθηκαν σε μακριές λίστες αναμονής, έπεσαν στο κενό. Η πόλη μας και πάλι παραμένει ανοχύρωτη, χωρίς ενημέρωση και κανένα «συντονιστικό» όργανο δε λειτουργεί! Οι δομές των γηροκομείων της Ξάνθης δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τεστ, εκτός αν πληρώσουν ακριβά οι ίδιες σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Κεντρικά και τοπικά η γραμμή του «βλέποντας και κάνοντας», της έλλειψης συνεκτικού και κεντρικού σχεδιασμού, της απαξίωσης των δημόσιων δομών ταυτόχρονα με την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων και της διαχείρισης της πολλαπλής κρίσης με όρους περισσότερο επικοινωνιακούς παρά κοινωνικής υπευθυνότητας, άρχισε να εξαντλεί τη δυναμική της.

Η πλήρης αποτυχία των Δήμων και της Περιφέρειας, η ανυπαρξία της κυβέρνησης, η απαξίωση των υγειονομικών, δυστυχώς οδηγούν στη συνολική κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας  με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι ευθύνες έχουν ονόματα και πρώτα απ’ όλα είναι του ΠΘ Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Η διοίκηση του νοσοκομείου Ξάνθης, απλά είναι ανύπαρκτη».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…