Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνωστισμό για τη διεξαγωγή ελέγχων στο Νοσοκομείο καταγγέλλει συμπολίτης

Συνωστισμό για τη διεξαγωγή ελέγχων στο Νοσοκομείο καταγγέλλει συμπολίτης

0
nosokomio xanthis exo-empros

Ανησυχία για την οργάνωση και την διασφάλιση συνθηκών τήρησης των μέτρων

Την ανησυχία του εκφράζει δημόσια συμπολίτης που βρέθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης σχετικά με τις συνθήκες προστασίας που εφαρμόζονται στην περίπτωση ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Όπως καταθέτει με επιστολή του στο «Ε», πρόσφατα στην αίθουσα ελέγχου για το νέο κορωνοϊό, κλήθηκαν την ίδια ακριβώς ώρα να ελεγχθούν 50 άτομα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός. Όπως σημειώνει, «ορισμένα από τα άτομα αυτά (περίπου 10) ήταν εν υπηρεσία εργαζόμενοι του ΓΝΣΞ. Κι ενώ οι πολίτες κλήθηκαν στις 9:00 π.μ., ο διαγνωστικός έλεγχος ξεκίνησε στις 9:30 π.μ. περίπου. Αυτό σημαίνει πως οι εν υπηρεσία εργαζόμενοι ήταν αναγκασμένοι να είναι μακριά από το πόστο τους για 45 και πλέον λεπτά» και προσθέτει, «ως μέσος νους διερωτώμαι: γιατί το εν υπηρεσία προσωπικό του ΓΝΣΞ δεν εξετάστηκε στην αρχή της βάρδιας του έτσι, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός των πολιτών αλλά και να μην διακοπή η εργασία του; Ιδιαίτερα κατά την ώρα αιχμής και αυξημένου φόρτου εργασίας. Γιατί κλήθηκαν όλοι οι πολίτες μαζί; Γιατί δεν προγραμμάτισαν ένα εύρος χρόνου διαγνωστικού ελέγχου για τις κυοφορούσες π.χ. 10-20 λεπτών, άλλα 10-20 λεπτά για τους βαριά ασθενείς και ούτω καθεξής. Γιατί οι διαγνωστικοί έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται π.χ. από τις 7:00 το πρωί; Και πρέπει να ξεκινούν στις 9:30 π.μ. δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους πολίτες».

Ο συμπολίτης αναρωτιέται ακόμη, «κατά τη διάρκεια των διαγνωστικών ελέγχων,  την περίοδο του χειμώνα, με το έντονο κρύο, τον αέρα και τη βροχή, θα υπάρχει χώρος να προστατευτούν οι πολίτες από τις καιρικές συνθήκες ή θα φεύγουν με πνευμονία;» και καταλήγει «απλά ερωτήματα ζητούν απλές λύσεις».

Διαφωτιστικό και χρήσιμο θα ήταν η διοίκηση του Νοσοκομείου να τοποθετηθεί απ’ αυτού με δεδομένο ότι η διεξαγωγή ελέγχων θα αποτελέσει μία καθημερινότητα για την κεντρική υγειονομική δομή του νομού τους επόμενους μήνες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξαφνική φωτιά έκαψε δυο βαγόνια από τα τρενάκια του δήμου

Ήταν παρκαρισμένα σε δημοτικό οικόπεδο. Μάλλον εμπρησμός η αιτία Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα τ…