Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο παρά πέντε η συμφωνία με το ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών  

Στο παρά πέντε η συμφωνία με το ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών  

0

Όλα «μέλι – γάλα» στην σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων – Αυξημένο κατά 67.000 ευρώ το κονδύλι για τις μεταφορές

 

Λίγο πριν το κουδούνι και ακόμη γίνονται μετεγγραφές

 

 

Κανονικά και στην ώρα τους θα είναι οι μαθητές στα σχολεία όπου έχουν μεταγραφεί και που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους καθημερινά αφού στο …παρά πέντε επήλθε συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων της Περιφέρειας και του ΚΤΕΛ Ξάνθης που έχει αναλάβει το κύριο μέρος του έργου μεταφέροντας καθημερινά 3.500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης με 54 δρομολόγια.

Έδωσαν τα χέρια στην σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη ο οποίος και προήδρευε, συμμετείχε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Κουρτίδης, εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ Ξάνθης και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης καθώς και της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Ευφραιμίδη: «Κατά τη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και επιβεβαιώθηκε από

όλες τις πλευρές ότι η μεταφορά μαθητών θα ξεκινήσει κανονικά με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς καθώς και η καλή πρόθεση και το κλίμα συναίνεσης, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα πρόβλημα που τυχόν προκύψουν».

Όπως μας πληροφόρησε το συνολικό κονδύλι για την μεταφορά των μαθητών ανέρχεται σε 2.450.000 ευρώ και είναι αυξημένο κατά 67.000 ευρώ από πέρσι.

Την επισφράγιση της συμφωνίας και την έναρξη των μεταφορών από την Δευτέρα επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης ο οποίος ανέφερε στο «Ε» πως έλαβαν την διαβεβαίωση από τον κ. Ευφραιμίδη πως θα συμβάλλει ώστε να πληρωθούν άμεσα τα μη καταβληθέντα και αυτό τους ικανοποιεί προς το παρόν. Πρόσθεσε δε πως επειδή οι πληρωμές γίνονται τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο το ΚΤΕΛ Ξάνθης για να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς των μηνών που μεσολαβούν θα ζητήσει στήριξη από τις τράπεζες.

Τέλος όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης από την Δευτέρα όλο το προσωπικό του ΚΤΕΛ με τους οδηγούς και τους συνοδούς θα είναι παρών ενώ θα γίνεται συστηματική απολύμανση των λεωφορείων.

 

 

 

 

Λίγο πριν το κουδούνι και ακόμη γίνονται μετεγγραφές

Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε οριστικοποιηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα μετακινούνται και θα φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης αυτό συμβαίνει γιατί έγιναν  πολλές μετεγγραφές κυρίως για το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο από την ορεινή περιοχή. Ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητών θα προσδιοριστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Ο επίσημος αγιασμός στα σχολεία της Ξάνθης – Πρώτη μέρα στο σχολείο

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο επίσημος Αγιασμός για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα τελεστεί στις 11.15 το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Για την Δευτεροβάθμια θα τελεστεί στις 11.45 το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στο 1ο Λύκειο Ξάνθης. Και στις δύο τελετές θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Στις 8:15 καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…