Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Μπαράν την υπεύθυνη δήλωση που ζητά το ΔΠΘ από τους φοιτητές για μη ύπαρξη συμπτωμάτων

Στη Βουλή φέρνει ο Μ. Μπαράν την υπεύθυνη δήλωση που ζητά το ΔΠΘ από τους φοιτητές για μη ύπαρξη συμπτωμάτων

0

Ο βουλευτής μεταφέρει τις αντιδράσεις τον Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Προτείνει τη διενέργεια δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου για την παραμονή στις εστίες

 

Ερώτηση σχετικά με το θέμα που είχε προβάλει σε προηγούμενο φύλλο της η «Εμπρός», απηύθυνε ο βουλευτής Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, σχετικά με την χορήγηση υπεύθυνης δήλωσης από τους φοιτητές των εστιών στο ΔΠΘ. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, σε ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αναφέρεται στην απόφαση του ΔΠΘ να επιβάλει στους δικαιούχους στέγασης που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Ορεστιάδας να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν συμπτώματα κορωνοϊού προκειμένου να επιστρέψουν στα δωμάτια τους. Η απόφαση αυτή, έχει προκαλέσει την διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης. Εύλογα διερωτώνται πώς μια υπεύθυνη δήλωση, εγγυάται την υγεία του εκάστοτε φοιτητή εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το τεστ μοριακού ελέγχου. Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί, πληθώρα ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό είναι ασυμπτωματικοί φορείς και μπορεί να τον μεταδώσουν εν άγνοιά τους. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα, ήδη, βεβαρυμμένο ακαδημαϊκό έτος με προβλήματα στη σίτιση, στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, στα δρομολόγια κ.ο.κ. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η άμεση λήψη μέτρων ώστε να διενεργηθούν δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου, με στόχο την προφύλαξη των φοιτητών και την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Στο κείμενο, λοιπόν, της ερώτησης, ο βουλευτής κ. Μπαράν, ρωτά τους υπουργούς των αρμόδιων υπουργείων αν προτίθενται να καταργήσουν την υπεύθυνη δήλωση, να παρέχουν δωρεάν τεστ μοριακού ελέγχου και αν θα διατεθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης στους οικότροφους και τους εργαζομένους για την προσωπική τους υγιεινή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…