Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα 2,55 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ

Στα 2,55 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ

0

Τι δείχνουν τα στοιχεία ποιοι απαλλάχθηκαν

To ποσό των 2,55 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν 7,2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Από το ποσό αυτό τα 2,073 δισ. ευρώ θα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 484,47 εκατ. ευρώ οι επιχειρήσεις. Απαλλαγή ή μείωση φόρου έχουν 1.284.890 φορολογούμενοι για τους οποίους ο φόρος μειώνεται από 162,66 εκατ. ευρώ στα 77,2 εκατ. ευρώ.

Σε αυτούς που απαλλάσσονται πλήρως από τον ΕΝΦΙΑ εντάσσονται και οι 3.394 κάτοικοι των 28 μικρών νησιών που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Το ποσό που θα γλιτώσουν ανέρχεται στις 796.297 ευρώ ενώ η αξία της περιουσίας τους φθάνει τα 101,8 εκατ. ευρώ.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι στα τέλη Οκτωβρίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις μαζεμένες συνολικού ύψους 865 εκατ. Ευρώ. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν ή εάν θα κάνουν χρήση των διατάξεων της νομοθεσία ρυθμίζοντας το φόρο σε έως και 24 δόσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…