Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

0

Παντού υπερβολές
Παντού είμαστε υπερβολικοί. Δεν αφήνουμε ως λαός καμία περίπτωση «να πέσει κάτω» όπως λέγεται. Υπερβολές με την πανδημία του κορωνοϊού, στο υπάρχει δεν υπάρχει. Το ίδιο με τις μάσκες και με το θέμα των αποστάσεων.
Τώρα η αντιπολίτευση τα έβαλε με τα μέτρα στα σχολεία, με το να φορούν ή όχι μάσκα τα παιδιά, εάν είναι επαρκή τα μέτρα.
Γενικός συναγερμός.
Κι αλλού, σε άλλες χώρες άνοιξαν τα σχολεία χωρίς να γίνουν πρώτο θέμα σε εφημερίδες και τηλεόραση.
Υπερβολές, δαιμονοποίηση, άγνοια και απαράδεκτός κομματισμός.
-Σίγουρα τούτη η χώρα θ’αργήσει να αλλάξει και να γίνει ευρωπαϊκή. Μένει σταθερά βαλκανική.
Γ.Δ.


Τέλος οι «Θρακολογίες»….
Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες την Βουλή και σ’ αυτή έλαβαν μέρος όλα τα μέλη της. Μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή και ποιος ήταν ο σχεδιασμός τονίζοντας ότι πάνω σ’ αυτό δεν πρέπει αυτός να υποτιμηθεί και να απαξιωθεί γιατί  υπάρχει ο κίνδυνος η τοπική κοινωνία να μείνει η αίσθηση ότι «θρακολογούμε». Χτύπησε «φλέβα» ο κ. Χαρίτου γιατί αυτό ακριβώς πιστεύει η κοινωνία της Θράκης. Ότι τόσα χρόνια όλοι «θρακολογούν» και από έργα τίποτε ή ελάχιστα. Όλοι την έχουν πιλότο δήθεν για την ανάπτυξη και σε προτεραιότητα και είναι η φτωχότερη περιοχή στην χώρα μαζί με την Ήπειρο και μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.
Μ.Ξ.


Και οι Ρώσοι στην Μεσόγειο
Συνεχίζει την συγκρουσιακή του πολιτική στο Αιγαίο ο πρόεδρος Ερντογάν. Τώρα μάλιστα μπήκαν και οι Ρώσοι στο παιχνίδι στέλνοντας κι αυτοί φρεγάτα στην Μεσόγειο. Η στιγμή που επέλεξαν να το κάνουν δείχνει πολλά για το λόγο που το κάνουν. Είναι τυχαίο ότι οι Ρώσοι μπαίνουν στο παιχνίδι λίγο μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τους αμερικανούς προς την Κύπρο που ίσχυε από το 1974, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα την Τουρκία για την ισορροπία δυνάμεων στην Κύπρο, μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων; Είναι τεράστιο το παιχνίδι συμφερόντων που παίζεται στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο και μη προβλέψιμα τα αποτελέσματα.
Μ.Ξ.


Ένα σχόλιο
Η χώρα μας εδώ και 5 δεκαετίες κατέστη έρμαια των αθεράπευτων κομματικοποιουμένων, των ανιστόρητων, των αφελών ξερόλων, οι οποίοι αφενός μεν υπερχρέωναν την Πατρίδα μας, αφετέρου δε με τις εγκληματικές παραλείψεις και τα τεράστια λάθη, πρόδιναν και συνάμα ενεθάρρυναν τις επεκτατικές βλέψεις των αδηφάγων και αχάριστων γειτόνων της Ελλάδος.
Ο Ερντογάν και η Τουρκία, τέλειοι γνώστες της παγκόσμιας πολιτικής, και της κυριαρχούσης τα τελευταία χρόνια διεθνούς αταξίας, αναρχίας και σκοταδισμού, ειρωνεύονται και εκμεταλλεύονται  την εξωφρενική αφέλεια και αγνωσία των Ελλήνων Ιθυνόντων, οι οποίοι παρόλα αυτά  πιστεύουν ακράδαντα εις την επίκληση και εφαρμογή του «κουρελόχαρτου» Διεθνούς Δικαίου, την στήριξη των «Συμμάχων», της Ε.Ε. των Μεγάλων Δυνάμεων κ.α.
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης


Δημοτικό πάρκινγκ: φορτίο του παρελθόντος
Άντε να δούμε πότε το δημοτικό πάρκινγκ θα σταματήσει να είναι για το δήμο ένα φορτίο του παρελθόντος.
Βιβλίο ολόκληρο μπορεί να γράψει κανείς για το εν λόγω πάρκινγκ.  Για την ιστορία της δημιουργίας του που πανηγυρίστηκε μάλιστα δεόντως γιατί θα προσέφερε σημαντική υπηρεσία.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως έπρεπε.  Σαν δημοτική επιχείρηση απέτυχε και επιλέχτηκε ο δρόμος της ενοικίασης σε ιδιώτη. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι όπως αναμενόταν.
Άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα μεταξύ δήμου και επιχείρησης που οδήγησαν τα πράγματα στα δικαστήρια όπου και συνεχίζονται.
Το τι θα γίνει το πάρκινγκ στο μεταξύ που μένει κλειστό, ε, σ’αυτό κανείς δεν απαντά.
-Φορτίο του παρελθόντος που καλείται, κι αυτό, να λύσει ο Τσέπελης.
Γ.Δ.


Χωρίς αιδώ
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ είναι ένας παλιός και έμπειρος βουλευτής της Κρήτης. Όμως, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προχθές που συζητήθηκε η άρση ασυλίας του Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση δημοσιογράφου, ψήφισε «παρών».
Δηλαδή, ο Κεγκέρογλου δεν ψήφισε σαν πολιτικός αλλά σαν Κρητικός.
Ουσιαστικά, έδειξε με την απόφασή του αυτή ότι αποδέχεται και δικαιολογεί όσα έλεγε και απειλούσε χρόνια σαν υπουργός ο πατριώτης του Πολάκης.
Ομολογουμένως μια αρνητική και άκρως συντεχνιακή συμπεριφορά Κεγκέρογλου που θα καταγραφεί εις βάρος του.
Αντί να επικρατήσει στην απόφασή του η ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης, επεκράτησε το θέμα της κοινής καταγωγής, άκρως συντεχνιακό.
-Λύπη μόνον για τον Κεγκέρογλου. Μ’αυτές τις συμπεριφορές το ΚΙΝΑΛ χάνει, δεν κερδίζει.
Γ.Δ.


Τι θα πράξει το «Πράττω»;
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στον πολιτικό χώρο του «Πράττω». Δημιούργημα ως γνωστόν του Νίκου Κοτζιά, πρώην υπουργού Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Κοτζιάς χαρακτηρίζει πολιτικά την κίνησή του ως «Πατριωτική Αριστερά» και δικαίωμά του βέβαια και καπέλο του.
Κατά κυκλοφορούσες πληροφορίες το «Πράττω» του Κοτζιά, στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα κατέλθει αυτόνομα κι όχι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι υπάρχουν πολλά σημεία μεταξύ τους που δεν συμφωνούν.
Όλα αυτά, τώρα βέβαια. Διότι το τι θα γίνει στο μέλλον ουδείς μπορεί να προβλέψει.
Εξάλλου μένουν τρία χρόνια ακόμη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που στον πολιτικό χρόνο είναι πάρα πολλά.
Γ.Δ.


Δύο λόγια για τον Πανόπουλο
Στην προσέγγιση της παρουσίας του Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη, στον χώρο του ποδοσφαίρου, οφείλουμε να σταθούμε εκτός των άλλων και σε μια ιδιαίτερη σοβαρή παράμετρο. Κι αυτή δεν είναι άλλη από αυτήν του επιχειρηματία.
Ο Πανόπουλος δεν αγόρασε τις μετοχές του Κοκκάλα από αγάπη για την Ξάνθη. Είδε το θέμα καθαρά επιχειρηματικά και έτερον ουδέν. Γι’αυτό εξάλλου από την αρχή η ομάδα έφερε ως διακριτικό σήμα της το «SKODA Ξάνθη».
Άρα, στην περίπτωσή μας έγινε μια ενέργεια απόκτησης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους και ουδέν μεμπτόν. Πανόπουλος και Συγγελίδης έδρασαν επιχειρηματικά, έκαναν μια οικονομική επένδυση και όλα νόμιμα και καλά.
Μετά από 30 και πλέον χρόνια, ο Πανόπουλος εκτίμησε ότι έπρεπε ν’απαλλαγεί από την επένδυσή του (γήπεδα, ξενοδοχείο κλπ) και ψάχνοντας βρήκε το νέο επενδυτή. Τα συζήτησαν, αποφάσισαν, υπέγραψαν, τέλος περιόδου Πανόπουλου, αρχή περιόδου Πάππας.
Σίγουρα υπήρξε παζάρι στο ποσό και σίγουρα αυτό ήταν μικρότερο εάν η ομάδα ξεκινούσε από την Β΄ Εθνική. Συμφώνησαν τα δύο μέρη και η συνέχεια πλέον στα γήπεδα.
Γ.Δ.


Μήνυμα αισιοδοξίας
Όπως είναι γνωστό, στα επιστημονικά εργαστήρια αρκετών χωρών, γίνεται μια μάχη, δίνεται ένας αγώνας ταχύτητας ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα στην παρασκευή του εμβολίου COVID-19.
Κορυφαίες εταιρείες κολοσσοί συμμετέχουν για την ολοκλήρωση του εμβολίου και δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ ξοδεύονται.
Ήδη, το Πεκίνο ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα έχει έτοιμο το εμβόλιο. Από την πλευρά τους τα εργαστήρια άλλων χωρών, υπολογίζουν να είναι έτοιμα ως προς το εμβόλιο αρχές του 2021.
Όπως και να’ναι, για μας τους πολίτες του πλανήτη, σημασία δεν έχει ποια χώρα θα τερματίσει πρώτη. Σημασία έχει το εμβόλιο να είναι έτοιμο και να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Αισιόδοξα επομένως τα μηνύματα, είναι θέμα ελάχιστου χρόνου πλέον να χτυπηθεί ο κορωνοϊός.
Γ.Δ.


Ήταν κάποτε το ΠΑΣΟΚ
3 Σεπτέμβρη: Ημερομηνία ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ καθώς είναι η γενέθλιος ημέρα του.  Πριν 46 χρόνια στις  3 Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος που έμελλε να παίξει κυρίαρχο ρόλο στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης. Ένα κόμμα που εναλλασσόταν στην εξουσία με την ΝΔ κυβερνώντας πολλά χρόνια μέχρι την αρχή της οικονομικής κρίσης. Ποιο όμως ήταν το αποτύπωμά του στην ελληνική κοινωνία; Εμφανίστηκε ως φορέας αλλαγής, ως ριζοσπαστικό κόμμα σε μια εποχή που η χώρα αναζητούσε την αλλαγή. Υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν αδιαμφισβήτητα μια ηγετική μορφή, δημιούργησε μια νέα γενιά, την γενιά της αλλαγής,  έφερε στο προσκήνιο και ανέδειξε το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, δημιουργώντας την μικρομεσαία τάξη. Ωστόσο μέσα σ’ αυτή την μεταβατική περίοδο έγιναν πολλά λάθη στην οικονομική διαχείριση  που έγιναν απαρχή της διόγκωση του χρέους. Δημιουργήθηκαν πολλές παθογένειες στην δημόσια διοίκηση που την ταλαιπωρούν ακόμη αλλά έγιναν και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία με τη σύσταση του ΕΣΥ, τον ΑΣΕΠ και τον νόμο Πεπονή, δομές και νομοθετικές παρεμβάσεις που εκσυγχρόνισαν και  προήγαγαν την ελληνική κοινωνία.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…