Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προσεχώς STOP στην κυκλοφορία στην Π. Πόλη

Προσεχώς STOP στην κυκλοφορία στην Π. Πόλη

0

Την πρόθεση να εφαρμόσει την κυκλοφοριακή μελέτη που επιτρέπει κυκλοφορία οχημάτων μόνο των μόνιμων κατοίκων εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης

 

 

Κόντρες για την προσχολική αγωγή

Ζερενίδης: «Κύριε Δημαρχόπουλε ξεσπάτε σ’ ένα μικροπωλητή που είναι νόμιμος. Δείχνετε έτσι το πολιτικό σας ανάστημα»

 

 

Με ένα λιτό αλλά εγκάρδιο αποχαιρετισμό από την δημοτική σύμβουλο κα Αριάννα Παπαϊωάννου για τον Κώστα Δέλκο έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, και την υποσημείωση ότι άφησε πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη , ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης στην αίθουσα του ΙΘΤΠ κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον covid- 19. Μια συνεδρίαση με εντάσεις, διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση δύο παρατάξεων για διαφορετικούς λόγους. Ειδικότερα αποχώρησε μετά από 1 ώρα συνεδρίαση η παράταξη «Ξάνθη για όλους» με την αιτιολογία και την διαμαρτυρία προς το προεδρείο ότι δεν της δόθηκε χρόνος να θέσει τις ερωτήσεις που είχε και η «Νέα Ξάνθη» γιατί όπως είπε ο επικεφαλής Πασχάλης Λύρατζη δεν τους κάλυψαν οι απαντήσεις του δήμαρχου τόσο για τις μπάρες στην Π. Πόλη όπως και για την προσχολική αγωγή. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος Γιάννης Μπούτος κατέστησε σαφές εξ αρχής ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο κανονισμός που προβλέπει ολοκλήρωση των ερωτήσεων και των απαντήσεων μέσα σε μία ώρα από την έναρξή τους.

 Με εντολή Δημάρχου οι μπάρες στην Π. Πόλη. Τσέπελης: «Η Π. Πόλη θα κλείσει»

4 παρατάξεις κατέθεσαν παρεμφερείς ερωτήσεις ζητώντας απαντήσεις για τις απαγορευτικές μπάρες που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο της Π. Πόλης. Ειδικότερα: Ποια απόφαση Δ.Σ. το προβλέπει αυτό και αν είναι ενήμερη η Τροχαία καθώς και τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού που θα χρειαστεί να περάσει ΕΚΑΒ ή πυροσβεστική;

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης είπε πως με εντολή δική του τοποθετήθηκαν οι μπάρες και πως ενημερώθηκε η Τροχαία. Και συνέχισε λέγοντας: «Η απόφασή μου αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης για την Π. Πόλη που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και προβλέπει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία σ’ όλα τα οχήματα. Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία με τις κάρτες και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι οι οποίοι και συμμετείχαν στην διαβούλευση καθώς και η Τροχαία. Υπάρχει πρόβλεψη για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και εξυπηρέτησης (φορτοεκφορτώσεις) των καταστημάτων. Η Π. Πόλη θα κλείσει», είπε και συμπλήρωσε πως είναι σε εξέλιξη εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση κρουνών και σε ένα μήνα από τώρα θα είναι έτοιμη τεκμηριωμένη μελέτη εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης ώστε να καθοριστεί ποιοι θα μπαίνουν και ποιοι θα βγαίνουν από την Π. Πόλη. Την αντίθεσή του με έντονο μάλιστα τρόπο εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος από τους «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκος Ανταμπούφης για την μονομερή όπως είπε απόφαση του δημάρχου να κλείσει την παλιά Πόλη και αναφώνησε με καυστικό τρόπο: «Μπορεί να έχεις μαγαζί στην Π. Πόλη αλλά ή Π. Πόλη δεν είναι μαγαζί σου»!

Ζητήθηκε η δημοσιογραφική κάλυψη των συνεδριάσεων από άλλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης

Νωρίτερα ο κ. Παπαχρόνης κατέθεσε ανακοίνωση – παράκληση να καλύπτουν τη συνεδρίαση και άλλα ΜΜΕ εκτός του Δημοτικού Ραδιοφώνου ώστε να διασφαλίζεται η δημοκρατικότητα στην μετάδοση των συνεδριάσεων και στην ενημέρωση των δημοτών και  να μην υπάρχει αποκλεισμός των δημοσιογράφων. Ο κ. Φανουράκης όμως απάντησε πως τα ΜΜΕ της Ξάνθης είναι πάνω από 10 και λόγω των μέτρων υπάρχει υπέρβαση του επιτρεπτού αριθμού.  Ωστόσο συμπλήρωσε πως οι επόμενες συνεδριάσεις θα μεταδίδονται live από το Youtube και το  facebook του δήμου.

Κόντρες για την προσχολική αγωγή

Το θέμα έθιξαν με ερωτήσεις και ανακοινώσεις τόσο η παράταξη «Δήμος Πρότυπο όσο και οι «Πολίτες για την Ξάνθη» Ειδικότερα ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε πως η προσχολική αγωγή δεν εφαρμόζεται στο δήμος Ξάνθης και πως 225 νήπια στεγάζονται σε διάφορες αίθουσες επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή ότι δεν μερίμνησε να ανταποκριθεί στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή. Για το θέμα έδωσε απαντήσεις ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης χαρακτηρίζοντας «εμετική» την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Δημαρχόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε «μπάχαλο « την κατάσταση και: «Ο δήμος Ξάνθης φέτος πετάει έξω νήπια και προνήπια και ότι χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα»!

Φανουράκης: «Από την πρώτη μέρα αυτή η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την προσχολική αγωγή . Δεν παρέκλινε ούτε μέρα. Ο κ. Δημαρχόπουλος μας εγκαλεί ενώ όταν ήταν δήμαρχος ο δήμος μας ήταν από τους ελάχιστους που δεν εφαρμόστηκε εξ αρχής. Εμείς από την πλευρά μας τοποθετήσαμε εγκαίρως τις βάσεις και αναλάβαμε την προμήθεια 2 αιθουσών και τις έχουμε ήδη προμηθευτεί. Η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ήρθαν οι υπόλοιπες 10 βαρύνει τις «Κτιριακές υποδομές» και όχι τον Δήμο . Δεν έγινε η παράδοση τους. Τις επόμενες 1 – 2 εβδομάδες θα έρθουν οι αίθουσες προς το παρόν τα νήπια στεγάζονται πρόχειρα σε αίθουσες των παιδικών της Βενιζέλου και της Χρύσας. Είναι χώροι που επέλεξε η πρωτοβάθμια».

Ζερενίδης: «Κύριε Δημαρχόπουλε ξεσπάτε σ’ ένα μικροπωλητή που είναι νόμιμος. Δείχνετε έτσι το πολιτικό σας ανάστημα»

Ένταση επικράτησε και στο 5ο θέμα που αφορούσε την ανανέωση άδειας μικροπωλητή στην λαϊκή αγορά. Ο κ. Ζερενίδης ζήτησε την έγκριση από το σώμα βεβαιώνοντας ότι έχει εξοφλήσει τις προηγούμενες οφειλές του ο μικροπωλητής και δικαιούται της ανανέωσης της αδείας του. Ο κ. Δημαρχόπουλος καταψήφισε το θέμα αμφισβητώντας ευθέως ότι πληρώθηκαν οι οφειλές επισημαίνοντας πως θέλει διαβεβαίωση από τις υπηρεσίες εσόδων και ότι ο εν λόγω επί των ημερών του έχασε την άδεια του λόγω οφειλών. Καταπέλτης η απάντηση Ζερενίδη: «Κύριε Δημαρχόπουλε ξεσπάτε σ’ ένα μικροπωλητή που είναι νόμιμος. Δείχνετε έτσι το πολιτικό σας ανάστημα».

Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…