Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόγραμμα “Γέφυρα”: Πάνω από 5.000 αιτήσεις την ημέρα

Πρόγραμμα “Γέφυρα”: Πάνω από 5.000 αιτήσεις την ημέρα

0

Η πρωτοφανής ανταπόκριση φέρνει παράταση

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” ξεπέρασαν αισίως τις 110.000 και “τρέχουν” με ρυθμό 5000 αιτήσεων ημερησίως σε μια πρωτοφανή ανταπόκριση για πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων πράσινων και κόκκινων. Και ενώ τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι με αυτό τον ρυθμό θα ξεπεράσουμε τις 150.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και εκπνέει η προθεσμία, ήδη φορείς –η ΓΣΕΒΕΕ ανοικτά με επιστολή της- ζητούν παράταση στην προθεσμία υποβολής της αίτησης.

Ασφυκτική πίεση τις τελευταίες ημέρες και για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων χώρων καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου έχει “ανάψει” δεδομένου ότι στις 30 Σεπτεμβρίου τελειώνει ο χρόνος και για την τακτοποίηση των αυθαίρετων χώρων με το μικρότερο δυνατό πρόστιμο. “Αυλαία” και για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους ενώ η διάταξη για την αναστολή της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατατέθηκε ήδη στη Βουλή από χθες τα μεσάνυχτα.

Με την “απειλή” ενός νέου lockdown να αυξάνει την αγωνία στην αγορά αλλά και την πίεση σε χιλιάδες επαγγελματίες από πολίτες της… τελευταίας στιγμής, τα αιτήματα για παρατάσεις σε μια σειρά από ασφυκτικές προθεσμίες έχουν πέσει βροχή. Ανταπόκριση υπάρχει από την κυβέρνηση. Και χθες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως τις 4 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Σε περίπτωση, που μισθωτήριο – το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 -, έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet. Η δήλωση υποβάλλεται χωρίς κυρώσεις, και περιλαμβάνει στοιχεία, που ισχύουν στις 12 Ιουνίου.

Αν το μισθωτήριο έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά και έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου. Διαφορετικά η μίσθωση θεωρείται ότι ισχύει.

Παρατείνεται έως και τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid:

-αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

-τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στη Βουλή το νέο Πτωχευτικό: «Δεύτερη ευκαιρία» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2021 Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομ…