Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Περιφερειακή Σύνθεση»: Αποτροπιασμός για τη συναλλαγή Ιμάμογλου με Μέτιο

«Περιφερειακή Σύνθεση»: Αποτροπιασμός για τη συναλλαγή Ιμάμογλου με Μέτιο

0

Οργίλη ανακοίνωση μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης να προσχωρήσει στην παράταξη του περιφερειάρχη και να αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη

 

Ανακοίνωση με οργή και αποτροπιασμό εξέδωσε η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» σχετικά με την απόφαση του περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου να προσχωρήσει στην παράταξη του περιφερειάρχη και να αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη. Όπως αναφέρει, «’Πριν αλέκτωρ φωνήσαι …’, ο Τζιχάν Ιμάμογλου, επιβεβαίωσε τις υποψίες της παράταξης μας ότι η ανεξαρτητοποίησή του δεν ήταν αποτέλεσμα «απογοήτευσης» ή «διαφωνίας» όπως ισχυρίστηκε, αλλά προϊόν φθηνής συναλλαγής με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Αν ο Τζιχάν Ιμάμογλου διέθετε έστω ένα ίχνος πολιτικής ευπρέπειας, ηθικής αλλά́ και ανδρείας, θα είχε παραδώσει την έδρα του στην παράταξη, οι ψηφοφόροι της οποίας τον εξέλεξαν στο Π.Σ. της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αντί αυτού, επέλεξε να ξεπουλήσει την έδρα αλλά και τους ψηφοφόρους έναντι του μισθού μιας θέσης Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. Προσβάλλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο την παράταξη που τον ανέδειξε και τα μέλη της, αλλά κυρίως τους πολίτες της Π.Ε. Ροδόπης που του εμπιστευθήκαν την ψήφο τους.

Εμείς, ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που στις εκλογές του 2019 επέλεξαν τον συνδυασμό μας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το ποιον του συγκεκριμένου «κυρίου».

Ο τακτικισμός του Χρήστου Μέτιου, είναι από καιρό γνωστός και δεν μας εκπλήσσει. Ο φυσικός του χώρος είναι ο χώρος των συναλλαγών «κάτω από το τραπέζι» γι’ αυτό́ άλλωστε και το πολιτικό́ του ανάστημα παραμένει πάντα «μικρό».

Είναι ζήτημα χρόνου η Περιφέρεια να αποκτήσει μια διοίκηση, η οποία θα αγωνίζεται για τους πολίτες, τους εργαζομένους, τους νέους, τις επιχειρήσεις και θα αποστρέφεται κάθε είδους ανήθικες συναλλαγές».

Θυμίζουμε ότι βράδυ της Δευτέρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης, Τζιχάν Ιμάμογλου, ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί και να αποχωρίσει από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση». Ως προς τους λόγους που τον ώθησαν στην ανεξαρτητοποίησή του, εξήγησε πως η αντιπολίτευση που ασκείται στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αναλώνεται «σε χρονοβόρες αψιμαχίες», που ακυρώνουν «καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων» για τη Θράκης.

Μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ιμάμογλου, ακολούθησε συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Κομοτηνή, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου, όπου και όπως ανακοινώθηκε, η σύγκλιση απόψεων σε πλήθος ζητημάτων, οδήγησε στην απόφασή τους για περαιτέρω συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης όρισε τον κ. Ιμάμογλου θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην τουριστική αξιοποίηση του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 στοχεύει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Ξεκινά τη χαρτογράφηση του μονοπατιού που ξεκινάει από την Φινλανδία, με σκοπό να αποτελέσ…